Hyppää sisältöön

Sikalan kattorakenteissa syttyi tulipalo Mynämäessä – 350 porsasta selvisi säikähdyksellä

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta Yrjäläntiellä Mynämäessä maanantaina puolenpäivän aikaan. Aineelliset vahingot jäivät palosta pieniksi.

Punainen paloauto parkissa.
Kuvituskuva. Kuva: Johanna Lehtola / Yle
Maria Lammassaari,
Johanna Lehtola
Avaa Yle-sovelluksessa

Sikalan kattorakenteissa syttyi tulipalo tänään maanantaina puolenpäivän jälkeen.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Mika Viljanen kertoo, että maatilan isäntä oli huomannut 400 neliöisen hallin katolla savua ja hälyttänyt pelastuslaitoksen. Omalla alkusammutuksella isäntä oli pystynyt rajaamaan paloa tehokkaasti ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle.

Hallissa oli 350 porsasta, kertoo Mika Viljanen.

– Puramme nyt hallin kattorakenteita, jotta pystymme sammuttamaan mahdolliset etäpesäkkeet. Aineelliset vahingot ovat jäämässä varsin pieniksi ja porsaat voivat hyvin.

Viljasen mukaan pelastuslaitos on paikalla varmistamassa tilannetta vielä pitkälle iltapäivään. Pelastuslaitos varmistaa lisäksi eläinlääkärin kanssa eläinten hyvinvoinnin ja auttaa tilallisia jos eläimet pitää siirtää.

– Pohdimme rauhallisesti jatkotoimenpiteitä, eli voivatko eläimet jäädä halliin. Konsultoimme eläinlääkäriä ja avustamme tilan omistajia. Omistajilta löytyy kyllä korvaavat tilat omasta takaa.

Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 13:40.

Suosittelemme