Hyppää sisältöön

Oulun kaupungintalon peruskorjauksen ja Tuiran monitoimitalon kulut kallistuivat huomattavasti

Rakennuskustannuksia ovat nostaneet muun muassa korona-aika sekä Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, minkä takia erityisesti materiaalien hinnat ovat kallistuneet.

Oulun kaupungintalon purettua lattiarakennetta, josta on poistettu vanhat eristeet.
Oulun kaupungintalossa on jouduttu tekemään paljon ennakoitua suuremmat remontit, kun muun muassa lattioiden ja väliseinien kunto on selvinnyt. Kuva: Risto Degerman / Yle
Risto Degerman

Oulu joutuu korottamaan kaupungintalon peruskorjaukseen sekä Tuiran monitoimitaloon varattuja määrärahoja yhteensä yli 14 miljoonalla eurolla.

Lisärahaa tarvitaan muun muassa rakennuskustannusten kallistumisen takia.

Kaupungintalon korjauksessa lisärahan tarvetta on lisännyt myös se, että talo oli ennakoitua huonommassa kunnossa. Suunnitelmista poiketen esimerkiksi lähes kaikki rakennuksen ylä-, väli- ja alapohjat sekä kevyet seinärakenteet on jouduttu purkamaan ja rakentamaan uudelleen.

Tuiran monitoimitaloa varten kaupunki joutuu kaivamaan kuvetta, koska suunnitelmia ei olisi pystytty karsimaan niin, että talosta olisi saatu toimiva kokonaisuus. Monitoimitaloon on tulossa tiloja koulua, kirjastoa sekä nuorisotiloja varten.

Myös Oulu-opisto saa uuteen keskukseen opetustiloja. Talon hintaan vaikuttavat jonkin verran myös tontin sijainti tiiviissä kaupunkirakenteessa sekä tavanomaista pidempi takuuaika.

Kaupungintalon vajaan yhdeksän miljoonan ja Tuiran monitoimitalon reilun 5,5 miljoonan euron määrärahojen korotuksista päättää maanantaina kaupunginvaltuusto.

Kaupungintalon uudeksi tavoitekustannusarvio on 29,4 miljoonaa ja Tuiran monitoimitalon 26,8 miljoonaa euroa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme