Hyppää sisältöön

Riihimäen asuntomessut otti askeleen eteenpäin

Suomen Asuntomessut ei neuvottele muiden kaupunkien kanssa vuoden 2027 messuista. Riihimäen messut on tarkoitus pitää Kokon ja Jokikylän alueella.

Vantaan joen uusi uoma kulkisi suunnilleen Kanavakatua pitkin.
Jokikylä on toinen asuntomessuille aiotuista alueista Riihimäellä. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Petri Lassheikki

Riihimäen asuntomessut otti askeleen eteenpäin. Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti kaupungin ja Suomen asuntomessujen välisen varaussopimuksen.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että sopimuksen hyväksymisen jälkeen Suomen Asuntomessut ei neuvottele muiden kaupunkien kanssa vuoden 2027 messuista. Messut on tarkoitus pitää Kokon ja Jokikylän alueella.

Nyt kaupunki ja messuorganisaatio aloittavat messujen yksityiskohtaisemman suunnittelun. Messujen toteutuminen vaatii vielä varsinaisen yhteistoimintasopimuksen allekirjoittamisen.

Maanantaina hyväksytty varaussopimus raukeaa, jos yhteistoimintasopimusta ei ole allekirjoitettu vuoden 2024 kesäkuun loppuun mennessä.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina myös kaupungin, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Hyria koulutuksen aiesopimuksen, jonka tavoitteena on luoda Riihimäen Asemanseudulle uusi kampusalue. Tässäkin kaupunginhallitus oli yksimielinen.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle