Hyppää sisältöön

Markkinointiyhtiö Meri-Lapin Matkailu oy:n konkurssi raukesi varojen puutteeseen

Konkurssipesän varat eivät olisi riittäneet konkurssimenettelyn kustannuksiin. Yhtiöllä oli velkaa noin 60 000 euroa eikä juurikaan varoja.

Perämeren kansallispuiston Selkä-Sarven saari ilmasta kuvattuna
Markkinointiyhtiöllä on ollut merkitystä varsinkin pienten matkailuyritysten palvelujen myynnissä. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Tiinamaija Rantamartti
Avaa Yle-sovelluksessa

Lapin käräjäoikeus on määrännyt markkinointiyhtiö Meri-Lapin Matkailu oy:n konkurssin raukeamaan.

Päätös on tehty pesänhoitajan hakemuksesta. Yhtiö asetettiin konkurssiin viime helmikuussa.

Raukeamispäätös on tehty, koska pesän varat eivät olisi riittäneet konkurssimenettelyn kustannuksiin eikä kukaan velkojista ole suostunut kustannusten maksajaksi. Pesän varat olivat hieman yli tuhat euroa.

Pesänhoitaja, asianajaja Antti Kantolan mukaan yhtiön velka, noin 60 000 euroa, koostuu pääasiassa työsuhde- sekä ostoveloista. Tiettävästi työntekijöiden palkkasaatavia on haettu palkkaturvan kautta.

Markkinointiyhtiön ovat omistaneet pääosin alueen yritykset. Kunnat eivät ole omistaneet yhtiötä suoraan, mutta ovat ostopalvelu- ja kumppanuussopimuksilla rahoittaneet yhtiön toimintaa.

Meri-Lapin kehittämiskeskus on ollut osakkeenomistaja pienellä osuudella, samoin Kemin kaupunki matkailuyhtiönsä kautta.

Yhtiön toiminta hiipui, kun kunnat vähensivät palvelujen ostoa ja siten rahoitustaan. Lisäksi matkailupalvelujen myynnistä saatu provisio pieneni.

Konkurssin raukeaminen tarkoittaa, että yhtiön toiminta kaikkinensa päättyy.

Meri-Lapin Matkailu Oy perustettiin vuonna 2013 koordinoimaan Meri-Lapin kuntien matkailun yhteismarkkinointia ja myyntiä.

13.9.2023 klo 10.15. Juttua korjattu. Kunnat eivät ole omistaneet yhtiötä suoraan, kuten jutussa aiemmin väitettiin (tieto ollut väärä myös Visit Meri-Lapin sivulla, jossa yhtiötä esitelty). Oikea tieto korjattu juttuun.

Suosittelemme