Hyppää sisältöön

Simec Systems laajentaa Aasiaan, yrityskauppa monipuolistaa työpaikkoja myös Hausjärvellä

Kaupan kohteena on automaattinen kuorma-auton lastaus- ja purkujärjestelmä. Järjestelmä on suunniteltu toimimaan yhdessä jo olemassa olevan varastoinfrastruktuurin kanssa.

Havainnekuva mustasta liukuhihnasta, jota käytetään tavaroiden lastaamisessa ja purkamisessa.
Havainnekuva Simec Systemisin valmistamasta kuorma-autojen automaattisesta lastaus- ja purkujärjestelmästä (ATLS). Kuva: Simec Systems Oy
Riitta Tapiomäki

Simec Systems on tehnyt miljoonakaupat Aasiaan. Yli 2 miljoonan euron kaupat koskevat kuorma-autojen automaattista lastaus- ja purkujärjestelmää. ATLS järjestelmä tulee olemaan suurin elintarvike- ja juomateollisuuden kyseinen järjestelmä maailmassa.

Hausjärven Oitin tehtaalla työskentelee tällä hetkellä parisenkymmentä henkilöä. Simec Systemsin toimitusjohtaja Ville Volasen mukaan työpaikkoja tulee jatkossa lisää.

– Yrityskauppa varmistaa työpaikat Hausjärvellä, ja tuo niitä sinne myös lisää. Työpaikat ovat jatkossa monipuolisempia, sinne tulee lisää tuotekehitystä. Konkreettisia työpaikkoja tulee sekä suunnittelun, valmistuksen että kaupallisten toimintojen ympärille.

Toimitus asennetaan erään alan merkittävimmän toimijan tuotantotiloihin Aasiassa. Toimitusjohtaja Ville Volasen mukaan kyseessä on nimekäs suuryritys, jonka nimeä ei sopimusteknisistä syistä voi vielä kertoa julkisuuteen. Sopimus koskee myös järjestelmän ylläpitoa.

Uusi kuorma-auton purkujärjestelmä mahdollistaa automaattisen purkamisen kuormalavojen lastausjärjestyksestä riippumatta. Hausjärveläisen Simecin mukaan keskusteluja käydään järjestelmän mahdollisesta käyttöönotosta maailmanlaajuisissa jakelukeskuksissa.

Simec Systems kuuluu Metsi Group-konserniin.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme