Hyppää sisältöön

Taivalkosken hoivaosasto muutetaan arviontiyksiköksi – samalla paikkamäärä puolittuu

Taivalkosken nykyinen hoivaosasto muutetaan 15-paikkaiseksi arviointi- ja kuntoutusyksiköksi. Muutoksen yhteydessä nykyinen 34-paikkainen akuutti- ja hoivaosasto loppuu.

Taivalkosken terveyskeskus vuonna 2017.
Taivalkoskelta joudutaan jatkossa hakeutumaan vuodeosastohoitoon joko Pudasjärvelle tai Kuusamoon. Arkistokuvassa Taivalkosken terveyskeskus ja vuodeosasto. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle
Risto Degerman

Taivalkosken uusi yksikkö on tarkoitettu iäkkäille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista moniammatillista hoitoa. Yksikön toiminta on arvioivaa, kuntouttavaa, toimintakykyä ylläpitävää ja edistävää.

Hyvinvointialueen mukaan yksikön tavoitteena on tarjota asiakkaille turvallinen kotiutuminen tarvittavan tuen ja palvelujen turvin. Yksiköt ovat sosiaalihuoltolain mukaista lyhytaikaista ympärivuorokautista palveluasumista.

Tähän saakka toiminnassa olevalla Taivalkosken akuutti- ja hoivaosastolla on ollut 34 paikkaa, mutta Pohteen mukaan tarve on ollut pienempi eikä myöskään tarvittavaa henkilökuntaa ole ollut tarpeeksi.

Akuutti- ja hoivaosaston lakkaamisen jälkeen taivalkoskelaiset potilaat hoidetaan ensisijaisesti Pudasjärvellä tai Kuusamossa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle