Hyppää sisältöön

Riihimäki etsii parhaillaan yhteistyökumppania, jota kiinnostaa Voimalan kehittäminen ja toiminnan pyörittäminen

Tavoitteena on, että Voimala olisi käytössä vuonna 2027, jolloin Riihimäelle on myös suunnitteilla asuntomessut.

Riihimäen vanha voimala Prisman edessä ilmasta kuvattuna.
Voimala tontteineen on tällä hetkellä rakennusliike YIT:n omistuksessa, mutta kiinteistö siirtyy Riihimäen omistukseen vielä tämän vuoden aikana. Kuva: Dani Branthin / Yle
Anne-Maria Niskanen

Riihimäen kaupunki jatkaa vanhan voimalaitoskiinteistön kehittämistä potentiaalisten hankekehittäjien ja sijoittajien markkinavuoropuhelulla. Markkinavuoropuhelu toteutetaan syyskuun aikana.

Kaupungin tavoitteena on löytää hankkeelle kehittäjäkumppani tai -konsortio, joka ostaa rakennuksen ja tontin kaupungilta, toteuttaa Voimala-hankkeen ja toimii hankkeen valmistuttua vuokranantajana Voimalassa toimiville yrityksille ja palveluille eli kaupungille ja muille toimijoille.

– Kaupunki on neuvotellut keväästä asti kolmen kiinnostuneen tahon kanssa. Yksi niistä on laatinut varteenotettavan ehdotuksen Voimalasta ja nyt tarkoituksena on katsoa löytyykö tähän ehdotukseen uutta tai kokonaan muita ehdotuksia Voimalan kehittämiseksi, selventää kaupungin hankepäällikkö Kristian Keinänen.

Keinänen sanoo, että markkinavuoropuhelulla haetaan pohjaa poliittiselle päätöksen teolle. Voimala-hankkeen markkinavuoropuhelun ilmoitus ja aineistot on julkaistu julkisten hankintojen Hilma-sivustolla.

Voimalaan tuhannen hengen pääsali

Rautatieaseman lähellä sijaitseva Voimala-rakennus halutaan muuttaa ainutlaatuiseksi kulttuuri- ja tapahtumakeskukseksi. Voimalaan tulee suunnitelmien mukaan neljä kerrosta, joista katutaso on kaikille avointa, pääosaltaan ei-kaupallista tilaa.

Elämysten keskipisteeksi on Voimalaan tulossa iso monitoimisali, joka sopii konserteille ja muulle esittävälle taiteelle sekä tapahtumille. Keinänen sanoo, että Riihimäen Voimalasta ei tule suoranaista kilpailijaa Hämeenlinnan kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaalle.

– Voimalan pääsaliin mahtuu noin tuhat henkeä eli sali on suurempi kuin Verkatehtaalla. Voimala voisi toimia vaikka puoluekokousten paikkana, Keinänen sanoo.

Kitarakvartettin valmistautuu soittamaan vanhassa voimalassa.
Riihimäellä kaupunkilaiset pääsivät kesällä 2023 tutustumaan Voimala-rakennukseen. Avoimet ovet -tapahtuman yhteydessä Voimalassa järjestettiin myös konsertteja. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Voimalan muutostyöt alkavat ensi vuoden syksyllä. Tavoitteena on, että Voimala olisi käytössä vuonna 2027, jolloin Riihimäelle on myös suunnitteilla asuntomessut.

Voimala on tontteineen tällä hetkellä rakennusliike YIT:n omistuksessa. Riihimäki on solminut YIT:n kanssa aiesopimuksen, jonka mukaan Voimala siirtyisi kaupungin omistukseen yhdellä eurolla vuoden 2023 aikana. Kaupungilta kiinteistön on määrä siirtyä kehittäjäkumppanille vuoden 2024 aikana.

Suosittelemme sinulle