Hyppää sisältöön

Turun kauppatorilla solisee viimeinkin – kauan odotettu suihkulähde käynnistettiin

Suihkulähteen koekäyttö aloitettiin keskiviikkona illalla ja sitä jatkettiin torstaina. Suihkulähde saadaan käyttöön vielä syksyksi, ennen talvitaukoa.

Kauppatorin suihkulähde solisee viimeinkin. Kuva ja video: Kalle Mäkelä / Yle
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun kauppatorin useaan otteeseen viivästynyt suihkulähde on käynnistetty. Kauppatorin projektista vastaava Janne Laine kertoo, että kyseessä on pari päivää jatkuva koekäyttö.

– Koekäyttö aloitettiin keskiviikkona illalla ja tänään sitä on jatkettu, Laine kertoo. Nyt kokeillaan muun muassa paljonko vettä suihkulähde tarvitsee ja kuinka vesi valuu takaisin järjestelmään.

Laine ei vielä osaa sanota, kauanko koekäyttö tarkalleen kestää. Laine kertoo olevansa tyytyväinen, kun vesielementti lopulta saatiin käyntiin.

– Vettä tulee, kuten pitääkin ja valojakin näyttää olevan. Lisäksi vettä tulee oikeista paikoista ja se poistuu oikeisiin paikkoihin, Laine naurahtaa.

Turun kauppatorilla pulppuava vesiaihe.
Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Vaurioilta suihkulähde ei ole välttynyt. Laineen mukaan yksi suihkulähteen valoista on vaurioitunut, vaikka niiden pitäisi periaatteessa kestää ”mitä vain”. Syynä on mahdollisesti ilkivalta.

Suihkulähde saadaan Laineen mukaan virallisesti käyttöön vielä syksyksi. Talvella se on joka tapauksessa suljettuna.

– Keväällä sitten lopulta pidempiaikaiseen käyttöön, mutta näyttää siltä että saamme siitä nyt nauttia vielä tänä syksynä.

Turun kauppatorin virallisia avajaisia vietettiin Turun päivän viikonloppuna viime vuonna.

Suosittelemme