Hyppää sisältöön

Oulun Hiirosessa tapahtuneen murhaepäilyn oikeuskäsittely alkoi - nuorta naista kidutettiin useiden päivien ajan

Nuori nainen löydettiin kuolleena yksityisasunnosta Oulun Hiirosesta viime marraskuussa. Syyttäjän mukaan naista kohtaan käytettiin erityisen raakaa ja julmaa väkivaltaa.

Ihmiset ovat menossa ovesta sisään Oulun käräjäoikeuden saliin.
Murhaepäilyn oikeuskäsittely alkoi tänään Oulun käräjäoikeudessa. Oikeudenkäynnille on varattu aikaa useita päiviä. Kuva on istuntosalin ulkopuolelta. Kuva: Janne Körkkö / Yle
Roosa Sarajärvi,
Pekka Loukkola
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun käräjäoikeudessa on tänään alkanut oikeudenkäynti viime marraskuussa tapahtuneesta nuoreen naiseen kohdistuneesta henkirikoksesta. Alle 20-vuotias nainen löydettiin kuolleena yksityisasunnosta Oulun Hiirosesta.

Syytteen mukaan nainen joutui velanperinnän kohteeksi, jonka seurauksena hänet oli huputettu ja vaiennettu suuhun tungetulla kankaalla sekä sidottu ja suljettu divaaniin. Syyttäjän mukaan naisen päähän oli jossain vaiheessa lisätty muovipusseja ja hänen kaulansa ympärille oli kiristetty teippiä.

Vastaajien menettelyn seurauksena nainen oli kuollut tukehtumalla divaanilaatikkoon.

Kaksi syytetyistä olivat siirtäneet naisen ruumiin divaanilaatikosta kylpyhuoneeseen ja pukeneet ruumiin. Vastaajat olivat hävittäneet tekovälineitä.

Ulkopuolinen henkilö oli löytänyt ruumiin kylpyhuoneesta 21. marraskuuta 2022. Ruumiin viereen oli siroteltu lääketabletteja, jotta kuolema olisi saatu näyttämään yliannostukselta.

Jutun syyttäjän mukaan naista kohtaan käytettiin erityisen raakaa ja julmaa väkivaltaa. Naista kidutettiin usein päivien ajan. Rikos on kokonaisuutena törkeä.

Syyttäjä vaatii neljälle henkilölle elinkautista vankeusrangaistusta nuoren naisen murhasta.

Lisäksi kahdelle henkilölle esitetään vähintään kolmen vuoden vankeusrangaistusta ja yhdelle henkilölle vähintään neljän vuoden vankeusrangaistusta törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Syyttäjä vaatii myös yhdelle henkilölle ehdotonta vankeusrangaistusta rikoksentekijän suojelemisesta.

Käräjäoikeuden käsittelyyn kuluu useita päiviä.

Juttua on täydennetty oikeudenkäynnistä saaduilla asiakirjoilla 14.9.2023 kello 14:16.

Juttuun päivitetty kuva istuntosalin ulkopuolelta 14.9.2023 kello 15:33.

Suosittelemme