Hyppää sisältöön

Hyvinvointialue Pohde jatkaa vuodeosastojen sulkemisia – vuorossa tällä kertaa Oulainen

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde sulkee Oulaisten terveyskeskuksen yhteydessä toimivan akuutti- ja hoivaosaston. Tilalle tulee pienempi arviointi- ja kuntoutusyksikkö.

Oulaskankaan sairaalan opastekyltti, jonka takana näkyy sairaala.
Oulaisissa akuuttiosaston toiminta keskittyy Oulaskankaan sairaalaan yhteyteen sen jälkeen kun terveyskeskuksen hoiva- ja akuuttiosasto muutetaan arviointiyksiköksi. Arkistokuvassa Oulaskankaan sairaala. Kuva: Paulus Markkula
Risto Degerman

Oulaisten akuutti- ja hoivaosaston potilaat hoidetaan jatkossa Pohteen muilla akuuttiosastoilla eli pääsääntöisesti Oulussa tai Oulaisten Oulaskankaan sairaalassa.

Terveyskeskuksen akuuttiosaston tilalle Oulaisissa avataan hoivaosastoa pienempi ympärivuorokautisesti toimiva arviointi- ja kuntoutusyksikkö. Akuuttiosaston potilaspaikkamäärää oli pienennetty jo ennen sulkupäätöstä osaston henkilöstötilanteesta johtuen.

Uuden arviointiyksikön lisäksi hyvinvointialue on lisännyt kotiin annettavia palveluita muun muassa konsultaatio- ja kotiuttamisen tuella sekä virka-ajan ulkopuolisella etälääkärikonsultaatiopalvelulla sekä käynnistämällä kotisairaala- ja kuntoutustoimintaa.

Näillä palveluilla on mahdollista viedä myös sairaalatasoista hoitoa asiakkaan kotiin.

Vastaavalla tavalla Pohde ilmoitti tällä viikolla myös Taivalkosken akuuttiosaston muuttumisesta arviointiyksiköksi.

Muutosten taustalla ovat säästötarpeet sekä vaikeudet saada hoitohenkilökuntaa akuutti- ja hoivaosastoille.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle