Hyppää sisältöön

Lähde: Pelaajayhdistys haluaa Kekäläisen pelaajilta totuuden, sortuiko NHL-kohuvalmentaja Babcock härskiin toimintaan

Jarmo Kekäläisen palkkaama NHL-valmentaja Mike Babcock on joutunut myrskynsilmään loukattuaan mahdollisesti ennennäkemättömällä tavalla pelaajiensa yksityisyyttä.

Mike Babcock
NHL-valmentaja Mike Babcock tunnetaan jääkiekkopiireissä ”vanhan liiton” luotsina. Kuva: The Columbus Dispatch-USA TODAY NETWORK
Timo Uusitalo

The Athleticin mukaan NHL:n pelaajayhdistyksen NHLPA:n nokkamiehet ovat torstaina Columbuksessa, Ohiossa keskustelemassa ja selvittämässä Blue Jacketsin pelaajiin kohdistuvaa yksityisyyden loukkaamisvyyhtiä, johon mahdollisesti uusi päävalmentaja Mike Babcock on sortunut.

Entinen NHL-pelaaja Paul Bissonnette, josta pelaajauran jälkeen on tullut podcast-juontaja ja NHL-televisioanalyytikko, aloitti kohun tiistaina kertomalla, että Babcock pyysi useilta Blue Jacketsin pelaajilta heidän puhelimiaan ja näytti niiden kuvia NHL-valmentajan toimistossa.

Sosiaalisessa mediassa Bissonnette kertoi saaneensa vahvistuksen useilta pelaajilta, että huhuna aluksi lähtenyt tarina on täysin paikkansa pitävä. Väittämän mukaan Babcock vaati nähdä kuvat Columbus-pelaajien puhelimista oppiakseen tuntemaan heidät paremmin.

Päivää myöhemmin kuitenkin sekä Babcock että kapteeni Boone Jenner kiistivät puhelinepisodin virallisissa lausunnoissaan.

– Bissonnetten versio ei voisi olla kauempana totuudesta, Babcock kertoi aiemmin The Athleticille.

Nyt NHLPA:n toiminnanjohtaja Marty Walsh ja apulaisjohtaja Ron Hainsey ovat tiedonhankintamatkalla lähteen mukaan. NHLPA on kertonut julkisuuteen, että tutkinta asiasta on käynnissä.

Blue Jackets erotti entisen päävalmentajansa Brad Larsenin 15. huhtikuuta jäätyään NHL:ssä viimeiseksi.

Seuran toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen pestasi 60-vuotiaan Babcockin 1. päivä heinäkuuta. Detroitin Stanley Cupin mestariksi kaudella 2007–08 johtanut Babcock on valmentanut tätä ennen NHL:ssä Torontoa, joka irtisanoi hänet marraskuussa 2019.

Lähde: Reuters

Suosittelemme