Hyppää sisältöön

Kahdeksanvuotias Meeri pelasti isoisänsä hengen: elvytti urheasti 7–10 minuuttia ensimmäistä kertaa elämässään

Meeri Pussinen pelasti elvyttämällä isoisänsä hengen.

Nuori tyttö ja kaksi vanhempaa miestä hymyilevät kameralle.
Meeri Pussinen palkittiin hengenpelastusmitalilla. Myös Heikki Tiiva Kangasalta ja Jukka Lappalainen Pirkkalasta saivat hengenpelastusmitalit. Kuva: Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
Anu Leena Hankaniemi

Kangasalla Pirkanmaalla asuva Meeri Pussinen on saanut hengenpelastusmitalin nuorena henkilönä suorittamastaan elvytyksestä.

Asiasta kertoo mitalin luovuttanut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Meeri Pussinen oli 8-vuotias, kun hän oli yökylässä isoisänsä luona. Seuraavana aamuna isoisä sai sairaskohtauksen ja kaatui keittiön lattialle.

Paikalla ollut isoisän ystävä soitti hätänumeroon. Liikuntarajoitteensa vuoksi ystävä ei olisi voinut itse antaa ensiapua. Meeri Pussinen kuunteli hätäkeskuksen antamia ohjeita ja alkoi elvyttää isoisäänsä.

Meeri Pussinen elvytti noin 7–10 minuuttia, kunnes ambulanssi tuli paikalle. Ilman Meerin urheaa toimintaa isoisä olisi menehtynyt, aluehallintovirasto kertoo.

Meeri Pussisen isä kertoo aluehallintoviraston tiedotteessa, ettei tytär ollut aiemmin harjoitellut elvytystä tai nähnyt, miten sitä tehdään.

– Tapahtumasta on jäänyt sikäli positiivinen kuva, että Meeri on valinnut koulussa kevääksi valinnaisen ensiapukurssin, isä kertoo.

Pirkanmaalta hengenpelastusmitalit saivat myös Jukka Lappalainen Pirkkalasta sekä Heikki Tiiva Kangasalta. He saivat hengenpelastusmitalit jäistä pelastamisesta. Tasavallan presidentin myöntämät hengenpelastusmitalit luovutettiin palkituille torstaisessa juhlatilaisuudessa.

Hengenpelastusmitaleita myönnetään vuosittain 10–15 kansalaiselle koko maassa 1920-luvulta alkaen.

Suosittelemme