Hyppää sisältöön

MOT:n juttu koulukiusatusta pojasta herätti järkytystä eri puolilla Suomea – nyt Helsinkiin suunnitellaan kiusaamisen vastaista tapahtumaa

Sadat ihmiset ovat kiinnostuneet kiusaamisen vastaisesta tapahtumasta Helsingin Pakilassa.

Kati Tammensola.
Kiusaamisen vastaista tapahtumaa ideoinut Kati Tammensola on ilahtunut siitä, että sadat ihmiset ovat ilmoittaneet mielenkiinnostaan sitä kohtaan. Kuva: Kati Tammensola
Tiina Karppi

Helsingin Pakilan asukkaat puuhaavat kiusaamisen vastaista tapahtumaa lokakuulle.

Alueella asuva Kati Tammensola sai kimmokkeen tapahtumalle Ylen MOT:n jutusta, joka kertoi koulukiusatun pojan kokemuksista.

Kiusaamista oli tapahtunut Pakilassa sijaitsevassa koulussa.

– Onhan se asia, joka todella paljon MOT-ohjelman kautta herätti alueella pelkoa ja hämmennystä. Somessa olen huomannut, että monet ovat avautuneet siitä, että he ovat kokeneet vastaavaa alueella, Tammensola kertoo.

Ohjelman myötä Tammensola sai idean yhteisöllisestä tapahtumasta. Se tarkoituksena on herätellä asukkaita kiusaamisen vakavuudesta.

Tammensolan mukaan tapahtumalla halutaan osoittaa lapsille ja nuorille, että aikuiset ovat heidän tukenaan ja sitoutuneita puuttumaan kiusaamiseen. Tähän kuuluu muun muassa sekä kiusatun että kiusaajan kuuleminen ja tukeminen.

Tammensola loi tapahtumasta kiinnostuneille Whatsapp-ryhmän torstaina. Siihen oli perjantaiaamuun mennessä liittynyt noin 300 henkilöä.

Tammensolan mukaan ryhmässä on noussut esiin paljon ideoita ja puheenvuoroja. Hän kertoo, että mukaan on lähdössä useita paikallisia toimijoita, kuten harrastusseuroja.

– Tuntuu, että konkreettisista teoista ehkä tärkein ja voimakkain on se, että alueellisesti ja paikallisesti pidämme yhtä ja olemme asian kanssa hereillä.

Yhdessä kiusaamista vastaan -tapahtuma järjestetään Pakilassa sunnuntaina 22. lokakuuta kello 14–17.

Luvassa on ainakin kulkue, puheita ja musiikkiesityksiä, mutta tarkka ohjelma ja paikka tarkentuvat myöhemmin.

Miksi kiusaamista ei saada loppumaan? MOT tutkii vakavia tapauksia, joissa kiusaaminen on jatkunut jopa vuosia koulun, poliisin ja lastensuojelun toimista huolimatta.

Suosittelemme