Hyppää sisältöön

Kaakkois-Suomen matkailukesä oli hyvä majoituspalvelujen tarjoajille

Kesän myynti täytti Kaakkois-Suomen hotellien toiveet. Syksyn myyntitavoitteet ovat viime vuoden tasolla.

Uudistettu hotellihuone, jossa on punainen sohva ja muhkea sänky.
Hotellihuoneen keskihinta oli heinäkuussa Kymenlaaksossa 128 euroa ja Etelä-Karjalassa 112 euroa. Kuvituskuva. Kuva: Jaana Kainulainen / Yle
Heikki Koskinen,
Tanja Hannus

Kaakkois-Suomen hotellien kesäkausi oli majoituspaikkojen kannalta hyvä. Tämä vaikutelma piirtyy Ylen hotelleille suunnatusta kyselystä.

Lappeenrannan Scandic Patriasta, Sokos Hotel Lappeesta, Imatran kylpylästä ja Kouvolan Sokos Hotel Vaakunasta sekä Kotkan Sokos Seurahuoneelta kerrotaan, että odotukset täyttyivät, ja kesä oli kotimaan matkailijoiden osalta jopa vilkkaampi tai lähes yhtä vilkas kuin viime kesä.

– Odotukset olivat toki korkealla, sillä edelliskesät olivat myös todella hyviä. Toissakesänä oli vielä koronan vaikutuksia paljon, sillä silloin tapahtumia ei niin paljon toteutunut, mutta kotimaan matkailu silti kukoisti, toteaa Kotkan Sokos Seurahuoneen ja Kouvolan Sokos Hotel Vaakunan hotellipäällikkö Pasi Pekkanen.

Pekkasen mukaan tilanne normalisoitui tänä vuonna: kotimaan matkailu jatkui erinomaisena, tapahtumia järjestettiin ja myös kansainvälisiä matkailijoita riitti Kaakkois-Suomessa.

– Ihmiset halusivat yöpyä reissun aikana useammassa kaupungissa ja tutustua erilaisiin matkailukohteisiin, kertoo myös myyntipäällikkö Marko Hyvättinen Sokos Hotel Lappeesta.

Syksyn varaustilanne näyttää sekä vapaa-ajan että työmatkojen osalta hyvältä.

– Syksy on alkanut lupaavasti, koska huoltotyöt tehtaalla ovat täyttäneet kaupungin hotelleja, kertoo Scandic Patrian hotellinjohtaja Topi Mäkinen.

– Ryhmämyynti on piristynyt ja esimerkiksi seitsemää pikkujouluiltaamme varaillaan jo aktiivisesti, lisää Imatran kylpylän markkinointipäällikkö Maija Saajanlehto.

Maarit Sivosen ja Marko Sivosen matkatavarat.
Kaakkois-Suomen hotelleissa huomattiin onnistuneesta kesäkaudesta huolimatta, että osa ihmisistä suuntasi kotimaan sijaan ulkomaille. Kuvituskuva. Kuva: Matti Myller / Yle

Etelä-Karjalassa halvemmat hotellihuoneet kuin Kymenlaaksossa

Myös Tilastokeskuksen mukaan valtakunnallisesti yöpymisten määrä majoitusliikkeissä oli heinäkuussa edellisvuoden tasolla. Tilastot elokuun osalta julkaistaan vasta syyskuun loppupuolella.

Ennakkotietojen mukaan heinäkuussa 2023 kirjattiin 3,21 miljoonaa yöpymisvuorokautta, joista kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä oli 2,62 miljoonaa.

Etelä-Karjalan hotelleissa huonekäyttöaste oli Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa 78 prosenttia ja Kymenlaaksossa vajaat 60 prosenttia.

Hotellihuoneen keskihinta oli heinäkuussa Kymenlaaksossa 128 euroa ja Etelä-Karjalassa 112 euroa.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä kuva, video tai vinkki osoitteeseen lappeenranta@yle.fi tai kotka@yle.fi. Maksamme julkaistuista kuvista ja videoista palkkion.

Suosittelemme