Hyppää sisältöön

Katinkullan henkirikoksen esitutkinta valmistui: tekijä tappoi puolisonsa hotellihuoneessa ja ajoi itse myöhemmin rekan alle

Poliisin mukaan tapaukseen ei liity muita osapuolia. Asia ei etene syyttäjälle, sillä tekijä ja uhri ovat kuolleet.

Holiday Club Katinkullan pääsisäänkäynti.
Haapavedeltä kotoisin oleva 30-vuotias nainen surmattiin Vuokatin Holiday Club Katinkullassa huhtikuun lopulla. Kuvassa Holiday Club Katinkullan pääsisäänkäynti heinäkuussa 2023. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle
Roosa Sarajärvi

Poliisin esitutkinta Vuokatin Katinkullassa vapun alla tapahtuneesta henkirikoksesta on päättynyt. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kainuun sanomat.

Poliisin mukaan noin 30-vuotias nainen menehtyi voimakkaan väkivallan seurauksena perjantain ja lauantain välisenä yönä 28.–29. huhtikuuta. Kyseessä oli tappo eikä teossa käytetty ulkoista tekovälinettä. Tekijä oli naisen kumppani, noin 30-vuotias mies.

Oulun poliisilaitoksen rikoskomisario Kimmo Tuulenkari kertoo, ettei asia etene enää syyttäjälle, sillä asianomainen ja uhri ovat molemmat kuolleet.

Poliisin mukaan pariskunta oli ollut viettämässä yhteistä aikaa Sotkamon Vuokatissa sijaitsevassa Holiday Club Katinkullassa. Pariskunta oli käynyt illan aikana syömässä, mutta poliisin mukaan asiat olivat jostain syystä kulminoituneet hotellihuoneessa.

Hotellihuoneen seinänaapurit ovat kertoneet, että huoneesta oli kuulunut kahden henkilön kovaäänistä puhetta.

– Näkemykseni mukaan asiaan ei liity kolmiodraamaa tai mitään sellaista ei ole tullut ilmi, Tuulenkari kertoo.

Teon jälkeen mies oli poistunut Katinkullasta ensin omalla autolla, mutta ajautunut tieltä ulos. Mies oli tilannut paikalle taksin ja ajanut sillä Haapavedelle, mistä sekä tekijä että uhri olivat kotoisin.

Mies oli ollut jo taksimatkan aikana sekä Haapavedelle päästyään yhteydessä ulkopuolisen henkilön kanssa ja keskustellut tapahtumasta tämän kanssa. Lopulta mies oli lähtenyt toisella autolla liikenteeseen ja törmännyt sillä raskaaseen ajoneuvoon Ouluntiellä, Kärsämäen pohjoispuolella. Mies kuoli yhteentörmäyksen seurauksena.

Suosittelemme