Njuike sisdoaluide

Osallistu vaalichat-keskusteluun ja kysy saamelaiskäräjävaalien ehdokkailta mieltäsi askarruttavia kysymyksiä

Vaalichat järjestetään tiistaina 26.9.2023 kello 18.00–20.00.

Grafiikkakuva, jossa on sinisiä, punaisia, keltaisia ja vihreitä graafisia kuvioita ja teksti, jossa lukee saamelaiskäräjävaalit 2023 neljällä kielellä.
Nyt sinulla on tilaisuus esittää kysymyksiä saamelaiskäräjävaalien ehdokkaille ja kuulla heidän ajatuksiaan Ylen vaalichatissa. Kuva: Hilppa Hyrkäs / Yle
Mira Rauhala
Avaa Yle-sovelluksessa

Mitä haluaisit kysyä saamelaiskäräjävaalien ehdokkailta? Nyt sinulla on tilaisuus esittää kysymyksiä ehdokkaille ja kuulla heidän ajatuksiaan Ylen vaalichatissa.

Yle järjestää kaikille avoimen vaalichatin tiistaina 26.9.2023 kello 18.00–20.00. Vaalichat löytyy täältä.

Keskustelun teemana toimivat seuraavat kysymykset: Mihin saamelaiskäräjien tulisi panostaa seuraavaksi? Keskiössä on ollut saamelaiskäräjälaki, mutta mitä kaikkea on jäänyt sen varjoon?

Vaalichat-keskustelua juontavat Ylen toimittajat Sara Kelemeny, Sáárá Seipiharju ja Mira Rauhala. Äänestäjät sekä saamelaiskäräjävaalien ehdokkaat voivat osallistua keskusteluun koltansaameksi, inarinsaameksi, pohjoissaameksi ja suomeksi.

Kaikki ovat tervetulleita keskustelemaan. Yle on kutsunut kaikki saamelaiskäräjävaalien ehdokkaat osallistumaan vaalichat-keskusteluun.

Keskusteluun osallistumista varten tarvitset Yle Tunnuksen. Ohjeet sen tekemiseen löytyvät täältä. Ylen keskusteluohjeen voi lukea täältä.

Saamelaiskäräjien vaalit toimitetaan 4.9.–2.10.2023 ja vaalilautakunta vahvistaa vaalien tuloksen keskiviikkona 4.10.

Ođđasamosat: paketissa on 10 artikkelia

Unna Junná rosttovkaʹlndaris rahpasa ođđa luŋka juohke iđit Yle Areenas gitta juovllaid rádjai.

Utsjoen kunnanvaltuusto valitsi uudeksi kunnanjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Päivi Kontion. Edeltävä kunnanjohtaja Taina Pieski oli virassa puolitoista vuotta.

Ohcejoga váldostivra válljii gaskavahku ođđa gielddahoavdan hálddahusdiehtagiid magisttar Päivi Kontio.