Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan Lentopallokerho muuttuu osakeyhtiöksi – joukkueen tavoitteena on tällä kaudella mitalisija

Pelaajat siirtyvät lähiaikoina osakeyhtiön palvelukseen ja myös liigalisenssi siirretään osakeyhtiölle.

Kaksi oranssipaitaista naislentopalloilijaa torjuu palloa verkolla.
Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti Kuusamon Pölkyn lentopallon naisten liigaottelussa 7.10.2022. Kuva: Dani Branthin / Yle
Anne-Maria Niskanen

Vuonna 2013 perustettu Hämeenlinnan Lentopallokerho ry on perustanut osakeyhtiön, Hämeenlinnan Lentopallon Tuki oy:n. Pelaajat siirtyvät lähiaikoina osakeyhtiön palvelukseen, ja myös liigalisenssi siirretään osakeyhtiölle.

Yhdistyksen tiedotteen mukaan syynä on se, että Lentopalloliitto ja Mestaruusliiga ovat muuttamassa palvelunsa arvonlisäverollisiksi.

– Yhdistyksen hallitus on todennut, että myös Hämeenlinnan mestaruusliigajoukkueen toimintaa on perusteltua jatkaa arvonlisäverollisena, kertoo Hämeenlinnan Lentopallokerhon hallituksen jäsen Pekka Romo seuran tiedotteessa.

Muutoksen seurauksena Hämeenlinnan Lentopallokerho ry:n toiminta keskittyy juniorien valmennukseen ja pelaamiseen. Romon mukaan samalla mestaruusliigajoukkueen ja junioritoiminnan taloudet eriytetään.

Yhdistyksen sääntöjä muutetaan, yhdistyksen jäsenpohjaa laajennetaan ja jäsenet käyttävät päätösvaltaa yhdistyksessä tavanomaisesti. Osakeyhtiö järjestää osakeannin, jossa yhteistyökumppanit ja tukijat voivat merkitä osakeyhtiön osakkeita. Osakeannista tiedotetaan erikseen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho on valinnut manageriksi Tatu Piekkarin, joka on aloittanut työnsä 14. syyskuuta 2023. Joukkueen valmentajana jatkaa Giovanni Torchio, apuvalmentajana toimii Dima Borichev ja joukkueenjohtajana Kassu Kiuru.

Lentopallokerhon hallituksen jäsenen Pekka Romon mukaan joukkue on asettanut tälle kaudelle tavoitteeksi vähintään mitalisijan ja Suomen Cupin loppuottelupaikan.

Viime kaudella seuran johto joutui luupin alle, kun joukkueen managerin vuosia jatkunut ja pelaajiin kohdistama häiritsevä käytös tuli julkisuuteen.

Suosittelemme