Hyppää sisältöön

Tänä vuonna pääset seuraamaan whippet-emo Sinin ensimmäistä pentuetta – Pentulive alkaa 29. syyskuuta

Supersuositun Pentuliven kamerat käynnistyvät kohta kolmatta kertaa. Varaa syksyysi tilaa hyvän mielen maratonille!

Whippet-rotuinen naaraskoira valkoisessa studiossa.
Jos kaikki menee hyvin, Sini synnyttää ensimmäiset pentunsa syys-lokakuun vaihteessa. Se on saanut hyvää harjoittelua hoivaamalla perheen toisen Whippettin pentuja. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle
Henna-Leena Kallio,
Pirjo Koskinen

Voiko koiranpentu olla yhtä aikaa elegantin hurmaava ja käyttäytyä kuin raivostuttava riiviö? Ehdottomasti. Se käy ilmi tänä syksynä, kun Pentulivessä seurataan keskikokoisen vinttikoirarotu whippetin pentujen kasvua.

Tiedossa on vauhtia, voimaa ja ylväyttä: whippetit ovat pienenä villejä vipeltäjiä, mutta samalla niistä on jo aistittavissa aikuisen vinttikoiran ylvästä askellusta ja luontaista arvokkuutta.

Juoksuradalla tämä keskikokoinen vinttikoira on räjähtävän nopea saalistaja, mutta kotona hellyydenkipeä ja sopuisa, myös muiden koirien kanssa hyvin toimeentuleva kaveri.

Pentuliven suora lähetys perjantaina 29.9. klo 11, jolloin whippet-emo Sinin laskettu aika on lähellä. Pentujen elämää päästään seuraamaan noin kahdeksan viikon ajan niiden syntymästä luovutusikään asti.

Ympärivuorokautinen livelähetys näyttää pentujen merkkihetkiä ensivinkaisusta silmien aukeamiseen, kävelyn opettelemiseen ja hampaiden puhkeamiseen. Viikkojen varrella pennut alkavat treenata koirille tärkeitä taitoja, pentupainin perusteita ja suureen maailmaan karkaamista pentulaatikosta.

Katsojat pääsevät osallistumaan Pentuliveen chattien, haasteiden ja kilpailujen muodossa. Pentuliven parhaat palat klipataan talteen, ja mielihyvähormonien lisäksi tarjolla on tanakoita tujauksia kiinnostavaa koirafaktaa.

Julkaisemme paljon ennakkomaistiaisia ennen kameroiden käynnistymistä. Esimerkiksi Pentuliven tulevasta Sini-emosta pääset lukemaan lisää 24.9.

Tilaa Pentuliven ilmoitukset, niin tiedät tärkeät uutiset ensimmäisenä!

Yle-sovelluksen avulla pysyt aina ajan tasalla Pentulivestä. Tilaajana saat...

  • muistutuksen livelähetyksen alkamisesta.
  • tiedon Sinin synnytyksen alkamisesta. Huom! Jos pennut alkavat tehdä tuloaan jo ennen 29.9., suora lähetys käynnistetään etuajassa.
  • ilmoitukset pentujen tärkeistä merkkipaaluista ja pentulaatikon kohokohdista.
  • vinkit muista tapahtumista, kuten chateista ja kilpailuista.

Millä mielellä odotat uutta Pentuliveä? Voit keskustella aiheesta maanantaihin 18.9. klo 23:een saakka.

Suosittelemme