Hyppää sisältöön

”Perseily pilaa kaikkien maineen” – nuoret lahtelaiset lataavat suorat sanat hurjastelijoista

Ylinopeudesta johtuneet vaaratilanteet ovat lisääntyneet Hämeen poliisin alueella. Elokuussa kaksi nuorta aikuista kuoli auto-onnettomuudessa Mukkulassa.

Yle pääsi seuraamaan aitiopaikalta nuorten autoilijoiden iltaa.
Janne Nykänen

Kovat ylinopeudet ja niistä johtuvat vaaratilanteet ovat lisääntyneet Hämeen poliisin alueella tänä vuonna.

Usein asialla ovat nuoret kuljettajat, mutta raskas kaasujalka tuntuu vaivaavan aiempaa enemmän kaikenikäisiä kuljettajia.

Kaksi nuorta aikuista kuoli auto-onnettomuudessa Lahden Mukkulassa elokuun puolivälissä.

Vaarallisten tempausten takana on usein jännityksen ja vauhdin hakeminen. Autoharrastajat kokoontuvat säännöllisesti eri puolilla Suomea tapahtumiin, joissa poltetaan kumia ja kiihdytetään koviin nopeuksiin.

Poliisi aikoo tänä syksynä valvoa liikennesääntöjen noudattamista tavallista enemmän. Viranomaisten keinot ennaltaehkäistä ylinopeuksia ja liikenneonnettomuuksia ovat rajalliset. Edes ajokortin ottaminen hyllylle ei hillitse kaikkia.

Typerää touhua

Yle pääsi Lahdessa nuorten kyytiin kuulemaan heidän ajatuksistaan autoilusta.

Syyksi kovaan ajeluun lahtelainen Jesse Halttunen arvioi näyttämisen halun ja jännityksen hakemisen.

Pelkääjän paikalla istuvan Simo Hämäläisen autoiluharrastus lähti lapsena maaseudulta, missä muut harrastukset olivat kiven alla.

Hämäläinen pitää kovaa ajamista julkisilla teillä typeränä touhuna.

Halttunen on kerran joutunut luovuttamaan kortin poliiseille, hän myöntää. Se kerta oli tarpeeksi, ja nyt hän aikoo ajaa nopeusrajoitusten mukaisesti.

Halttunen ei kuitenkaan kiellä, etteikö kovaa ajaminen olisi kivaa, mutta hänen mielestään kovaa ajaminen tieliikenteessä on järjetöntä touhua.

Suosittelemme