Hyppää sisältöön

Ruusuvuori ja Virtanen liian kovia Kroatialle, 32-kertainen Davis Cup -voittaja USA vastassa lauantaina

Emil Ruusuvuori varmisti Suomelle historian ensimmäisen otteluvoiton tenniksen miesten Davis Cupin lohkovaiheessa.

Emil Ruusuvuori.
Emil Ruusuvuori päihitti kovakuntoisen Borna Gojon. Kuva: Lehtikuva
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalaisässä Emil Ruusuvuori kaatoi ykköspelaajien taistossa Kroatian Borna Gojon 7–6 (7-3), 6–4. Aiemmin perjantaina Otto Virtanen oli kakkospelaajien ottelussa etevämpi kuin isäntien Dino Prizmic.

Suomen 2–0-johtoa ei voi enää menettää, sillä jäljellä on enää nelinpeli. Vaikka Suomi pelaa lopputurnauksessa ensi kertaa, sillä on täydet mahdollisuudet edetä Kroatian-alkulohkosta jatkoon.

Vaikka Ruusuvuoren vastustaja Gojo oli lyönyt elämänsä turnauksen Yhdysvaltain avoimissa, Suomen ykköspelaaja kuritti peruspelillään kroatialaista.

Gojo yritti ratkaista pisteitä nopeasti, mikä sopii Ruusuvuorelle paljon paremmin kuin pitkät pallorallit. Isäntiä jäänee harmittamaan, ettei Borna Coric, joka on kaksinpelilistalla 26:ntena, pystynyt pelaamaan.

Suomi etenee kahdeksan parhaan joukkoon, mikäli se kukistaa 32-kertaisen Davis Cup -voittaja Yhdysvallat lauantaina. Ennakkosuosikki Yhdysvallat on pelannut alakanttiin ja hävisi yllättäen Hollannille torstaina.

Tennis on yksi maailman rahakkaimmista urheilulajeista, joten Suomen menestys on taloudellisestikin merkittävää. Davis Cup ei ole julkaissut virallista palkintojakaumaa, mutta on ilmoittanut potin suuruudeksi 15 miljoonaa dollaria.

Suomen tennisliiton puheenjohtaja Teemu Purho arvioi HS:lle, että liitto saa lopputurnauksen lohkovaiheesta noin 200 000 euroa.

Harvinaista herkkua

Virtanen antoi jälleen joukkueelleen unelma-alun. Hän jatkoi isäntämaan 18-vuotiasta Prizmiciä vastaan siitä, mihin oli tiistaina Hollanti-ottelussa jäänyt.

Nuorten miesten vääntö kesti kuitenkin yli kaksi ja puoli tuntia. Virtanen, 22, latasi viimeiseen syöttövuoroon kolme ässää ja sinteöi loppulukemiksi 6–4, 3–6, 6–3.

– Harvinaista herkkua, kun tälle viikolle toinen voitto ja toinen peli, hän iloitsi Tennisliiton Instagram-kelassa.

Prizmic oli Virtaselle inhottava vastus, koska kroatialainen keskittyi puolustamaan. Nuoren massaspesialistin kyvykkyyttä korostaa Ranskan avointen poikien kaksinpelin mestaruus tältä kesältä.

Virtanen teki tilastopalvelun mukaan peräti 44 helppoa virhettä ja ykkössyötöt osuivat vain 59 prosentin tarkkuudella. Hänen hyvät hetkensä kestivät juuri ja juuri tarpeeksi pitkään.

Suosittelemme