Hyppää sisältöön

Hovioikeus alensi miesjoukkoa kuorma-auton lavalla kuljettaneen tuomiota – yksi kyydissä olleista kuoli

Turun hovioikeus katsoi miehen syyllistyneen muun muassa kuolemantuottamukseen mutta hylkäsi yhden syytekohdan.

Lakikirjoja.
Kuva: Lucas Ekblad / Yle
STT

Turun hovioikeus lievensi tuomitun rangaistusta tapauksessa, jossa mies ajoi kuorma-autoa humalassa johtaen yhden ihmisen kuolemaan.

Mies lähti hovioikeuden mukaan ajamaan kuorma-autoa Paraisilla toukokuussa 2020 niin, että kuorma-auton lavalla oli matkustajia ja lavan takaluukku auki. Kolme lavalla olleista putosi kyydistä, kun mies lähti liikkeelle. Yksi tielle pudonneista kuoli ja kaksi loukkaantui.

Kuljettaja oli hovioikeuden tuomion perusteella humalassa, mutta alkoholia olivat nauttineet myös lavalle nousseet matkustajat. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa mies vetosi siihen, ettei ollut tiennyt liikkeelle lähtiessään takaluukun olleen auki. Hän kertoi saaneensa myös lavalta tiedon, että liikkeelle voi lähteä.

Käräjäoikeus tuomitsi hänelle keväällä 2022 kolme kuukautta ehdollista vankeutta muun muassa kuolemantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta. Lisäksi hänelle langetettiin oheissakko. Hovioikeudessa mies vaati, että valtaosa syytteistä hylättäisiin.

Hovioikeus hylkäsi perjantaina antamassaan ratkaisussa yhden vammantuottamussyytteen, koska vammantuottamus on asianomistajarikos eikä uhri ollut vaatinut miehelle rangaistusta. Turun hovioikeus alensi miehen tuomion 80 päiväksi ehdollista vankeutta.

Suosittelemme