Hyppää sisältöön

Hattula saamassa uusitun rakennusjärjestyksen – ely-keskuksen palaute näkyy nyt esityksessä

Hattulan kunta on vihdoinkin saamassa uuden rakennusjärjestyksen. Hämeen ely-keskus on kiinnittänyt huomiota useisiin kohtiin rakennusjärjestysluonnoksessa. Niitä on nyt muutettu.

Sinisessä kyltissä on Hattulan kartta. Taustalla viljapeltoa ja taivaalla poutapilviä.
Rakennusjärjestys antaa ohjeet siitä, mitä ja miten saa rakentaa. Hattulassa rakennusjärjestyksen uusiminen on kestänyt pitkään. Ely-keskus on kiinnittänyt huomiota useisiin kunnan lupapäätöksiin viimeisen kahden vuoden aikana. Kuva: Anne-Maria Niskanen / Yle
Timo Leponiemi

Hämeen ely-keskus on kiinnittänyt huomiota useisiin kohtiin Hattulan rakennusjärjestysluonnoksessa ja esittänyt niihin muutoksia.

Hattulan kunnan viranomaisjaosto piti viime viikon keskiviikkona 13. syyskuuta työkokouksen, johon osallistui myös rakennusjärjestyksen laatinut konsultti. Työkokouksessa kunta kirjasi luonnokseen tehtävät muutokset, jotka koskevat muun muassa loma-asunnon muuttamista vakituiseen asumiseen.

Kunta lupaa laatia selvityksen, jossa arvioidaan kunnan eri alueiden soveltuvuutta vakituiseen asumiseen kyläasutuksen, vesihuollon ja palvelujen saavutettavuuden näkökulmasta.

Poikkeamisista tullut melkein sääntö

Hattulan kunta on tehnyt viimeisten kahden vuoden aikana runsaasti poikkeamislupapäätöksiä ja suunnittelutarveratkaisuja, joiden valmistelusta se on maksanut lähes 94 000 euroa.

Kunta on varsin avoimesti myöntänyt lupia loma-asuntojen muuttamiseen vakituisiksi asunnoiksi Hämeen ely-keskuksen ja jopa kunnan maankäyttöpäällikön kielteisistä lausunnoista huolimatta.

Hämeen ely-keskus puuttui myös tapaukseen, jossa saunalle myönnettiin rakennuslupa paikkaan, jossa ei ollut lainkaan rakennusoikeutta.

Hattulan rakennusjärjestyksen uusiminen on kestänyt pitkään. Kunnanjohtaja Pekka Järvi piti jo kolme vuotta sitten rakennusjärjestyksen uusimista yhtenä kunnan kiireellisimmistä tehtävistä.

Tiistaina 19. syyskuuta kokoontuvan viranomaisjaoston on tarkoitus saattaa palautteiden pohjalta muokattu rakennusjärjestys kunnanhallituksen ja edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Suosittelemme sinulle