Hyppää sisältöön

Kannattajayhdistyksessä tyrmistyttiin SaiPan surkeasta taloudellisesta tuloksesta

Liiga-SaiPa oy teki viime tilikaudella 651 000 euron tappion.

Lappeenrannan Kisapuistossa peliä seuraavia SaiPa-kannattajia. Osa heiluttaa lippuja.
SaiPan kannattajayhdistys Saimaan Keltamustista kerrotaan, että yhdistys on yhä SaiPan liigajoukkueen takana. Arkistokuva. Kuva: Kalle Purhonen / Yle
Antti-Jussi Korhonen

Jääkiekon SM-liigassa pelaavan SaiPan tämän vuoden huhtikuussa päättynyt tilikausi oli isosti tappiollinen. Lappeenrantalaiseura tiedotti myöhään perjantai-iltana, että liiketappiota tuli 651 000 euron verran. Osakeyhtiön liikevaihto oli 5,1 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Jani Valkeapää perustelee heikkoa tulosta muun muassa huonolla urheilumenestyksellä, valmentajan vaihdoksella sekä pudotuspelipaikan karkaamisella varhaisessa vaiheessa ennen runkosarjan päättymistä.

– Meillä on käynnissä tehostamisohjelma talouden tasapainottamiseksi sekä aktiivinen ote jokapäiväisessä työssä kumppani- ja kausikorttimyynnin osalta. On meidän tehtävämme tarjota asiakkaillemme parempaa urheilullista menestystä, voittavaa lätkää sekä toimivia palveluita, Valkeapää totesi seuran tiedotteessa.

Yle tavoitti lauantaina SaiPan kannattajayhdistys Saimaan Keltamustat ry:n puheenjohtajan Petri Mäntykiven kannattajabussista, joka oli matkalla Lappeenrannasta Kouvolaan illan KooKoo-otteluun.

Miten kannattajat ottivat vastaan liigaseuran ison tappiollisen tuloksen 651 000 euroa?

– Se oli odotettavissa, että tappiota sieltä tulee, mutta summa yllätti negatiivisesti. Se aiheutti pientä tyrmistystä. Olimme kuvitelleet tappioiden olevan 100 000 – 200 000 euron paikkeilla.

SaiPa teki viime tilikaudella suuren taloudellisen tappion. Mistä uskot, että tämä johtuu?

– Se varmaan suurimmalta osin johtuu siitä, että joukkueen esitykset kaukalossa ovat olleet laihoja. Ne näkyvät kannattaja- ja katsojamäärissä. Eiköhän se ole se suurin tekijä, Mäntykivi sanoo.

Ville Hämäläinen ropar åt sina spelare.
Ville Hämäläisen valmentama SaiPa on tällä kaudella kokenut kaksi niukkaa tappiota. Perjantaina joukkue taipui jatkoajalla KooKoolle ja keskiviikkona KalPa oli parempi voittolaukauskilpailussa. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press

Viime tammikuussa SaiPan kannattajayhdistyksessä oli noin 250 jäsentä. Petri Mäntykiven mukaan tämän kauden alku ja ensimmäisen kahden pelin pirteät otteet ovat saaneet osan vanhoista kannattajista palaamaan yhdistykseen.

Taloudellinen tappio oli yllättävän suuri. Huolettaako sinua tämä SaiPan tulevaisuus, että pystyykö liigaseura säilyttämään olemassaolonsa ?

– Uskon, että talous saadaan kuntoon ja liigassa pystytään säilymään. Tulisi tehdä samanlaisia toimenpiteitä kuin kymmenen vuotta sitten, kun heikommallakin kaudella tuotettiin voittoa. Nyt talous kuriin ja järkeviä sijoituksia.

Mitä tarkoitat järkevillä sijoituksilla?

– Esimerkiksi pelaajamarkkinoilta otetaan oikein roolitettuja pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan hyvin SaiPassa.

Onko kannattajayhdistys yhä liigajoukkueen takana?

– Kyllä me olemme SaiPan takana myötä- ja vastamäessä, Mäntykivi toteaa.

Suosittelemme