Hyppää sisältöön

Manse PP juhli voittoa, mutta sortui edelleen merkkivirheisiin – pelinjohtaja vaikeni: ”Kysy pelaajilta”

Manse PP tasoitti Superpesiksen finaalisarjan jännittävässä kotiutuslyöntikilpailussa. Pelinjohtaja Antti Vihtkari tiedosti, että joukkue kaatui edelleen merkkivirheisiin avausjaksolla.

Sylvi Pellonperä tuulettaa paloa.
Mansen Sylvi Pellonperä tuulettamassa paloa kakkospesällä. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press
Simo Arkko,
Sari Sirkkiä

Manse PP venytti naisten Superpesis-kauden ratkaisua sunnuntaina Pesäkarhujen vieraana, kun se haki 2–1 (0–1, 6–1, 5–4)-voiton 2 000-päisen porilaisyleisön edestä.

Naisten pesäpallon Suomen mestaruus ratkeaa näin ollen ensi viikon lauantaina Kaupin pesäpallostadionilla Tampereella.

Ottelun ratkaisu oli äärimmäisen jännittävä, sillä kotiutuslyöntikilpailu jatkui aina kolmansiin vuoroihin saakka. Siinä ratkaisijaksi nousivat Siri Eskola ja Anna Ala-Kauhaluoma, jotka kotiuttivat Saaga-Angelia Raudasojan ja Kiira Kauton.

– Tämä oli pisimmän kaavan kautta, mitä voi mennä. Kyllä jännitti, mutta luotin myös meidän ulkopeliin, että ei tarvitse tehdä kuin muutama juoksu kotareissa. Ei tarvinnutkaan. Me taistelimme loppuun asti, Eskola tuumii Yle Urheilulle.

– Tykkäsin. Aivan ihanaa, että sarja jatkuu vielä ensi viikoon.

Siri Eskola hymyili.
Siri Eskola halasi hymy huulilla Anna Ala-Kauhaluomaa. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Manse PP räväytti tauon jälkeen

Pesäkarhut vei avausjakson niukasti 1–0, kun Manse PP:llä oli jälleen vaikeuksia sisäpelinsä kanssa. Tauon jälkeen Manse oli kuitenkin huippuvireessä. Se löi toisella jaksolla peräti 6–1 hyökkäävällä taktiikalla.

– Puhuimme tauolla, ettei edelleenkään tarvitse tehdä ihmetekoja. Otamme vain merkkivirheet pois, mitä ensimmäisellä jaksolla oli, Eskola toteaa.

Eskola oli suuressa roolissa kotiutuslyöntikilpailussa, sillä hän pudotti ennen ratkaisua kaksi näppiä kakkosrajaan. Huippunopea Saaga-Angelia Raudasoja pinkoi kotipesään, eikä Emilia Itävalo pystynyt tekemään paloa kotipesään.

– Kotiutuslyöntikilpailut ovat pienestä kiinni. Saimme joka parissa juoksuja ja ensimmäisessä vielä kaksi. Eskola löi hyviä juoksuja alkuun ja se hankaloitti hommaa, Pesäkarhujen pelinjohtaja Jarkko Pokela harmitteli.

Virpi Hukka tuulettamassa.
Virpi Hukka pelasi loistavasti mailan varressa. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Hukka hurjassa vireessä

Virpi Hukka oli yksi tamperelaisten sankareista. Hän löi kaksi juoksua ja keräsi ottelussa peräti 11 kärkilyöntipistettä. Hän epäonnistui ottelussa vain kerran kakkosvaihdossa.

– Saimme hyvin tilanteen kääntymään toisella jaksolla, kun Hukka löi juoksun koukkuohituksella. Saimme peliä pyörimään, Manse PP:n pelinjohtaja Antti Vihtkari pohti.

Vihtkari koki, että tamperelaiset olivat sunnuntaina sitkeämpiä. Hän piti viidettä peliä pelillisesti ansaittuna, mutta tiedosti, että parannettavaa riittää.

– Meille tuli aika paljon edelleenkin merkkivirheitä pelissä. Niihin kaaduimme ensimmäisellä jaksolla, Vihtkari tuumasi.

Merkkivirheistä on puhuttu Manse PP:n osalta koko finaalisarjan. Miksi näin?

– En osaa vastata tuohon. Kysy joltakin pelaajalta, Vihtkari vastasi.

Antti Vihtkari näyttämässä merkkiä.
Vihtkari näyttämässä merkkiä pelaajilleen. Kuva: Elmeri Elo / All Over Press

Sarjan aikana on käynyt ilmi, että Pesäkarhut on hajulla tamperelaisten merkistä ainakin osittain. Yle Urheilun asiantuntija Kirsi Ala-Lipasti uskoo, että tamperelaiset ovat joutuneet vaihtelemaan merkkiä sarjan aikana.

– Pori on ollut ainakin osittain merkistä selvillä. Se aiheuttaa niitä pieniä merkkivirheitä. Nyt heillä on viikko aikaa terävöittää merkkiä tai tehdä kokonaan uusi merkki, ettei tulisi viikon päästä virheitä, kun on kauden ehdottomasti tärkein peli, Ala-Lipasti sanoo.

Suosittelemme