Hyppää sisältöön

HJK ei antanut KuPSin viettää mestaruusjuhlia kotikentällään – kotimaan kentille palannut Iina Salmi laukoi upean vapaapotkumaalin

KuPSilla oli mahdollisuus varmistaa jalkapallon Kansallisen liigan mestaruus voittamalla HJK:n Helsingissä, mutta ”Klubi” ei halunnut katsella vierasjoukkueen juhlia.

Katso HJK-KuPS-ottelun näyttävät maalit.
Anu Karttunen,
Hinni Hirvonen

Kauden alussa toukokuussa HJK pöllytti KuPSia Kuopiossa 4–0-lukeminen ja sunnuntaina se kaatoi KuPSin kotonaan 4–2 (2–0). Näin Kansallisen liigan mestaruus on vielä avoin. Jos KuPS olisi voittanut ottelun, olisi se varmistanut jo kolmannen perättäisen mestaruutensa. Liigan Mestaruussarjaa on jäljellä vielä kolme kierrosta.

HJK:lla oli heti ottelun alussa kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta Fanny Söderström KuPSin maalilla torjui. Yhdeksännellä minuutilla kotijoukkue onnistui, kun Lotta Lindström sai toimitettua pallon taitavasti Jenna Topralle ja tämän kierteinen laukaus upposi maaliin.

KuPS painoi tämän jälkeen ahnaasti kohti HJK-maalia, mutta sai vain kaksi kertaa pallon osumaan ylärimaan.

Juuri ennen taukoa elokuussa kotimaan kentille palannut Iina Salmi osoitti taitonsa upealla vapaapotkullaan. Salmi laukoi pallon noin 40 metristä suoraan maalin yläkulmaan.

KuPS aloitti toisen jakson vahvasti ja kentälle vaihdosta tullut Roosa Ariyo kavensi pelin 1–2:een 68. minuutilla. HJK tappoi kuitenkin kuopiolaisten momentumin tylysti pari minuuttia myöhemmin vastaiskusta. Salmi pääsi viimeistelemään illan toisen osumansa.

Kansallisen liigan maalipörssin ykkönen Lindström kasvatti maalimääränsä 17:ään ottelun 78. minuutilla ja vei HJK:n jo 4–1-johtoon. Aino Krögerin 2–4-maali oli kuopiolaisille laiha lohtu, sillä joukkue ei saanut enää lisämaaleja.

– Emme peittäneet vetoa ja toinen maali oli hieno laukaus, sitä ei olisi voinut estää. Lopuksi nostettiin vähän riskitasoa ja silloin helposti päästään maaleja. Ei tänään oma viimeistelykään onnistunut, kuitenkin oli aika paljon paikkoja, KuPS-puolustaja Anni Hartikainen totesi.

HJK ja KuPS kohtaavat lokakuun 1. päivä Suomen Cupin finaalissa.

– Lähdetään nyt Kuopioon nuolemaan haavoja ja juonimaan kuvioita pienen loman kautta sitä Cupin finaalia varten. Uskon, että pystymme hoitamaan molemmat pystit vielä Kuopioon, Hartikainen vakuutti.

Suosittelemme