Hyppää sisältöön

Jarmo Kekäläisen NHL-seuran päävalmentaja sai lähteä – Mike Babcockin viimeisin kohu oli liikaa

Mike Babcock ei jatka Columbuksen päävalmentajana. Seuran GM Jarmo Kekäläinen kommentoi tiedotteessa, että päätös oli vaikea, mutta välttämätön.

Mike Babcock kävelemässä areenan käytävillä.
Ennen Columbusta Mike Babcock valmensi Torontoa, mutta sai potkut vuonna 2019. Kuva: NHLI via Getty Images
Pertti Lappalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja Mike Babcock joutui jättämään tehtävänsä. Seura tiedotti asiasta myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa.

Apuvalmentaja Pascal Vincent korvaa Babcockin päävalmentajan paikalla. Vincentin sopimus on kaksivuotinen.

Seura kertoi tiedotteessa, että päätös Babcockin lähdöstä tehtiin yhteisymmärryksessä kokeneen valmentajan kanssa.

– Tämä oli vaikea päätös kaikkien kannalta, mutta tunsimme tarpeelliseksi varmistaa, että keskitymme pelaajiin ja joukkueen tulevaan kauteen, seuran GM Jarmo Kekäläinen sanoi tiedotteessa.

NHL-historian ensimmäinen suomalainen seurapomo kiitti lisäksi Babcockia valmentajan seuran eteen tekemästä työstä sekä ammattimaisuudesta eroamisprosessin aikana.

Kanadalaisvalmentaja joutui kohun keskelle, kun amerikkalaismedioissa alkoi levitä tietoja, että Babcock olisi pyytänyt useilta Blue Jacketsin pelaajilta heidän puhelimiaan ja näyttänyt niiden kuvia NHL-valmentajan toimistossa.

Väittämän mukaan Babcock vaati nähdä kuvat Columbus-pelaajien puhelimista oppiakseen tuntemaan heidät paremmin. Myöhemmin kuitenkin sekä Babcock että Columbuksen kapteeni Boone Jenner kiistivät puhelinepisodin virallisissa lausunnoissaan.

Väitteiden tultua julki NHL:n pelaajayhdistys alkoi tutkia tapausta.

Jarmo Kekäläinen under en presskonferens.
Jarmo Kekäläinen on toiminut Columbuksen GM:nä vuodesta 2013 saakka. Kuva: Jason Mowry/Icon Sportswire/All Over Press

Babcock itse kommentoi tiedotteessa lähtöään lyhyesti.

– Tarkan pohdinnan jälkeen on käynyt selväksi, että jatkaminen päävalmentajana olisi liian iso häiriötekijä joukkueelle.

– Samalla, kun olen pettynyt ettemme voi jatkaa aloittamaamme työtä, tiedän, että tämä on seuran ja minun kannalta oikea ratkaisu. Toivon kaikille organisaatiossa hyvää tulevalle kaudelle, Babcock totesi tiedotteessa.

60-vuotias Babcock sai vuonna 2019 potkut perinneseura Toronto Maple Leafsista. Hänen valmennustapojaan kritisoitiin vanhanaikaisiksi. Lisäksi hän aiheutti kohun, kun hänen väitettiin pyytäneen Toronton tähtipelaaja Mitch Marnerilta listaa joukkueen pelaajista työmoraalin perusteella.

Columbus erotti Babcockin edeltäjän Brad Larsenin päävalmentajan tehtävistä 15. huhtikuuta. Joukkue jäi viime kaudella sarjan viimeiseksi. Babcockin palkkaus keräsi laajasti huomiota menestysvalmentajan värikkään historian takia.

Babcock kuului maailman arvostetuimpiin valmentajiin 2010-luvun taitteessa. Hän voitti Stanley Cupin vuonna 2008 Detroitin peräsimessä ja johdatti Kanadan olympiakultiin vuosina 2010 sekä 2014.

Suosittelemme