Hyppää sisältöön

Päihtyneet ja kannabista käyttäneet nuoret työllistivät poliisia Haminassa

Poliisi teki viikonloppuna lukuisia lastensuojeluilmoituksia Valojen yön -tapahtuman jäljiltä.

Alkoholin käyttö on lisääntynyt koronan aikana.
Haminan Valojen yö - tapahtumassa oli edellisvuosiakin enemmän päihtyneitä nuoria. Kuvituskuva. Kuva: Vesa Toppari / Yle
Heikki Koskinen

Poliisi joutui puuttumaan nuorten juhlintaan viikonloppuna Haminan Valojen yö -tapahtumassa. Paikalla oli runsaasti päihtyneitä alle 15-vuotiaita nuoria.

Viranomaiset toimittivat nuoria SPR:n selviämisasemalle, sairaalaan, sosiaaliviranomaisten sekä takaisin vanhempiensa luokse. Poliisi tekee tapauksista lastensuojeluilmoitukset.

Tapahtuma aiheutti samantapaisia nuoriin liittyviä poliisihälytyksiä niin perjantain ja lauantain kuin myös lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Poliisi tapasi muun muassa kaksi 14-vuotiasta jotka olivat nauttineet liikaa alkoholia ja polttaneet kannabista. Toinen heistä vietiin ambulanssilla sairaalaan ja toinen palautettiin vanhempiensa huostaan.

Sähköpotkulaudalla ajettiin humalassa

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä poliisin tietoon tuli neljä rikosilmoitusta pahoinpitelyistä. Kahdessa rikoksessa epäillyt ovat jo poliisin hallussa. Kahden muun tapauksen osalta tekijät ovat vielä tunnistamatta. Kaksi henkilöä vietiin Kotkan poliisivankilaan häiriökäyttätymisen takia.

Poliisi kirjasi viikonloppuna myös rattijuopumuksia. Yhdessä tapauksessa henkilö kuljetti sähköpotkulautaa noin 1,4 promillen humalassa ja kiihdytteli voimakkaasti keskusta-alueella. Kuski aiheutti poliisin mukaan vaaraa väkijoukoille.

Poliisi osasi varautua hulinointiin

Valojen yö -tapahtuma herätti jo ennakkoon huolta ja poliisi sai yhteydenottoja liittyen tapahtuman turvallisuuteen.

Poliisi olikin varautunut tapahtuman valvomiseen kutsumalla paikalle poliiseja koko Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueelta. Myös järjestyksenvalvojien määrää lisättiin aikaisemmista vuosista.

Valojen yö -tapahtuman yhteydessä oli levotonta myös vuonna 2021, jolloin poliisipartiot joutuivat ilkivallan kohteeksi valvoessaan juhlintaa. Ohikulkijat heittivät pulloja poliisiautoa kohti, potkivat poliisiauton kylkeä ja varastivat yhdestä poliisiautosta rekisterikilven.

Suosittelemme sinulle