Hyppää sisältöön

Poliisi valvoo tehostetusti kännykän käyttöä ajaessa, tekstaria ajaessa näppäilevälle voi napsahtaa sadan euron maksu

Onnettomuustietoinstituutin mukaan vuoden 2021 kuolemaan johtaneissa tieliikenneonnettomuuksissa yli 30 ihmistä olisi pelastunut turvavyötä käyttämällä.

Autonkuljettaja räplää kännykkää risteyksessä
Osa kuljettajista jopa tekstaa ajaessaan. Kuvituskuva Kuva: Petri Kivimäki/Yle
Marjukka Talvitie
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti turvavöiden ja matkapuhelinten käyttöä liikenteessä. Myös kypärän käyttöä seurataan ja lasten turvalaitteiden puuttumiseen liikenteessä tartutaan tehostetusti.

Poliisi muistuttaa, että autossa on käytettävä turvavyötä jokaisella istuinpaikalla, jolla on vyö. Onnettomuustietoinstituutin mukaan vuoden 2021 kuolemaan johtaneissa tieliikenneonnettomuuksissa yli 30 ihmistä olisi pelastunut turvavyötä käyttämällä.

Kännykän käytöstä poliisi muistuttaa, että matkapuhelinta tai muutakaan viestintälaitetta ei saa käyttää ajon aikana kädessä pitäen.

– Erityisen vaarallista on tekstin kirjoittaminen ajon aikana, sillä silloin katse saattaa olla useita sekunteja poissa edessä olevasta tiestä, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen kommentoi tiedotteessa.

Tieliikennelain mukaan kun auto ei liiku, kännykkää saa käyttää.

Puhelimen käyttämisestä ajaessa seuraa sadan euron liikennevirhemaksu. Turvavyön käytön laiminlyönnistä maksu on 70 euroa.

Lapsen turvalaitteen käyttämättä jättämisestä seuraa useimmiten päiväsakkoja.

Tehostettu valvonta kestää perjantaihin 22. syyskuuta saakka.

Kello 8.25 lisätty lause, että pysähtyneessä autossa kännykkää saa käyttää.

Suosittelemme