Hyppää sisältöön

HS: nykyiset maakuntalennot jatkuvat ainakin vuoteen 2026 saakka

Hallituksessa on lehden tietojen mukaan päästy sopuun maakuntalentojen jatkamisesta. Kajaanin reitin nykyinen tukikausi kestää huhtikuun loppuun.

Kajaanin lentoasema lähtevien terminaalin edustalta kuvattuna.
Liikenne- ja viestintäministeriön vasta julkaistun selvityksen mukaan Kajaanin yhteys on tällä hetkellä melko lähellä markkinaehtoista kannattavuutta. Kuva: Timo Sihvonen / Yle
Tiia Korhonen

Helsingin Sanomien tietojen mukaan hallituksessa on saavutettu alustava sopu nykyisten maakuntalentojen jatkamisesta ainakin vuoteen 2026 saakka. Asiasta on tarkoitus sopia budjettiriihessä 19.–20. syyskuuta.

Esimerkiksi Kajaanin, Kemin, Kokkolan, Joensuun ja Jyväskylän reittien nykyinen tukikausi kestää vuoden 2024 huhtikuun loppuun.

Lehden mukaan nykyisten sopimusten päättymisen jälkeen valtio tekee lentoja hoitavien yhtiöiden kanssa uudet sopimukset. Uusien ostosopimusten tarkoitus on ohjata lentoja enemmän markkinaehtoiseksi niin, että valtion tukia tarvitaan vähemmän.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan viiden maakuntakentän ja Helsinki-Vantaan välisiä lentoja on tuettu vuosien 2021–2023 välisenä aikana 42 miljoonalla eurolla. Tuen perusteena on koronan jälkeen ollut erityisesti alueiden saavutettavuus ja elinkeinoelämän tarpeet.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä

Suosittelemme