Hyppää sisältöön

Metsiä on hoidettu Kaakkois-Suomessa entistä ahkerammin

Etelä-Karjalassa hoitotöiden määrä kasvoi enemmän kuin Kymenlaaksossa.

Kuusen runkoja
Metsäkeskuksen mukaan koko maassa pienpuuta on kerätty tänä vuonna nuorista metsistä noin 21 000 hehtaarin alalta Kuva: Antti Haanpää / Yle
Heikki Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Metsänhoitotöiden määrä on lisääntynyt koko Kaakkois-Suomessa verrattuna viime vuoteen.

Elokuun loppuun mennessä Etelä-Karjalassa metsää on hoidettu yli kolmannes ja Kymenlaaksossa 10 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Metsäkeskuksen tiedotteen mukaan koko maassa pienpuuta on kerätty nuorista metsistä noin 21 000 hehtaarin alalta. Se on neljänneksen enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Metsähallituksen tukea metsänhoitotöihin on maksettu elokuun loppuun mennessä Etelä-Karjalassa noin 460 000 euroa. Kymenlaaksossa tukea on tähän mennessä maksettu noin 330 000 euroa. Molemmissa maakunnissa tukisummat ovat kasvaneet viime vuodesta.

Suomen metsäkeskus myöntää Kemera-tukea metsänhoitotöihin sekä määräaikaiseen suojeluun ja luonnonhoitoon. Tuki on tarkoitettu yksityisten maanomistajien metsänhoidon tukemiseen. Yhteensä tukea jaetaan tänä vuonna valtakunnallisesti 47 miljoonaa euroa.

– Esimerkiksi nuorten metsien hoitoon varattua tukea on käytetty reilu kolmannes ja sitä olisi tarjolla vielä noin 23 miljoonaa euroa. Kemera-tukia ehtii hakea vielä syyskuun ajan, toteaa tiedotteessa hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä kuva, video tai vinkki osoitteeseen kotka@yle.fi. Maksamme julkaistuista kuvista ja videoista palkkion.

Suosittelemme