Hyppää sisältöön

Tunnin junan suunnittelu Tampereen ja Helsingin välille keskeytetään

Lentorata-hanketta viedään eteenpäin hallitusohjelman mukaisesti.

Tampereen rautatieasema.
Tampereen ja Helsingin välisen nopean junayhteyden suunnittelu lopetetaan. Arkistokuva. Kuva: Miikka Varila / Yle
Manu Saarela

Suomi-radan eli nopean junayhteyden suunnittelu Tampereelta Helsinkiin keskeytetään, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa. Lentorata-hanketta kuitenkin viedään eteenpäin hallitusohjelman mukaisesti.

Suomi-rataa suunnitelleen Suomi-rata oy:n tehtäväksi jää Pasilan ja Keravan välisen lentoradan suunnittelu rakentamisvalmiuteen asti.

Liikenne- ja viestintäministeriö käynnistää asian tiimoilta neuvottelut yhtiön nykyisten osakkaiden kanssa. Samalla Suomi-rata oy:n nimi muutetaan Lentorata oy:ksi.

Lentorata erkanee Pasilan aseman pohjoispuolella pääradasta, kulkee Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta ja liittyy päärataan Keravan aseman pohjoispuolella. Lentoradalta on yhteydet pääradalle pohjoiseen sekä Lahden oikoradalle.

Jo kesäkuussa tiedettiin hallitusohjelman linjausten perusteella, ettei Suomi-radan suunnittelua jatketa ja jäljellä olevat varat palautetaan omistajille.

Kartassa Suomi-radan tulevaisuuden linjausvaihtoehdot.
Suomi-radan molemmat vaihtoehdot, suurnopeusrata ja lisäraiteet sekä oikaisut, kuopataan. Sen sijaan lentoradan suunnittelu Helsinki–Vantaan lentokentän ja kaukoliikenteen välille jatkuu. Kuva: Tommi Pylkkö / Yle, lähde: Suomi-rata Oy

Valtio omistaa yhtiöstä 51 prosenttia

Suomi-rata oy on joulukuussa 2020 perustettu hankeyhtiö. Sen tavoitteena on ollut nopea noin tunnin junayhteys Tampereelta Helsinki–Vantaan lentoaseman kautta Helsinkiin ja uusi lentorata Helsingistä lentoasemalle.

Suomen valtion osuus yhtiössä on 51 prosenttia. Yhtiössä ovat osakkaina lisäksi muun muassa Helsinki, Tampere sekä useita muita kaupunkeja ja kuntia.

Suosittelemme