Hyppää sisältöön

Kela supistaa aukioloaikaansa Kemissä ja Torniossa – ilman ajanvarausta voi käydä kahtena päivänä viikossa

Kela palvelee lokakuun alusta alkaen Kemissä ja Torniossa ilman ajanvarausta kahtena päivänä viikossa sekä ajanvarauksella yhtenä päivänä viikossa.

Kansaneläkelaitoksen tiilinen rakennus sisäänkäynnin kohdalta katutasolta kuvattuna.
Kelan mukaan muutokset johtuvat ajanvaraus- ja puhelinpalvelun kasvaneesta kysynnästä. Kuva: Tiinamaija Rantamartti/Yle
Jarno Tiihonen

Kela muuttaa aukioloaikojaan Kemissä ja Torniossa.

Kela palvelee lokakuun alusta alkaen Kemissä ja Torniossa ilman ajanvarausta kahtena päivänä viikossa sekä ajanvarauksella yhtenä päivänä viikossa. Tällä hetkellä vuoronumeropalvelua saa kolmena päivänä viikossa.

Muutosta perustellaan asiakkaiden tarpeiden muuttumisella.

– Jatkossakin palvelemme Kemissä ja Torniossa kolmena päivänä viikossa, mutta korvaamme yhtenä päivänä vuoronumerolla annetun palvelun ajanvarauspalvelulla. Näin pystymme paremmin vastaamaan ajanvaraus- ja puhelinpalvelun kasvavaan kysyntään, kertoo Pohjoisen asiakaspalveluyksikön johtaja Anne Penttilä tiedotteessa.

Kemissä saa jatkossa henkilökohtaista neuvontaa ilman ajanvarausta keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12–16. Perjantaisin palvelua saa ajanvarauksella. Palvelupisteessä voi myös asioida asiakastietokoneella keskiviikosta perjantaihin kello 12–16.

Torniossa voi jatkossa saada henkilökohtaista neuvontaa ilman ajanvarausta ja asioida itsenäisesti asiakastietokoneilla maanantaisin ja tiistaisin kello 9–12. Keskiviikkoisin Torniossa saa palvelua vain ajanvarauksella ja palvelupisteen ovet on suljettu muilta asiakkailta.

Kela muistuttaa tiedotteessaan, että lähes kaikki kela-asiat voi hoitaa verkossa tai puhelimitse.

Kelan puhelinpalvelu on avoinna arkisin kello 9–16. Puhelinpalvelussa voi tarvittaessa myös jättää suullisen hakemuksen, jos mikään muu asiointitapa ei ole mahdollinen.

Lisää Lapin uutisia kootusti verkkosivultamme.

Suosittelemme