Hyppää sisältöön

Nainen katosi Eurajoella ja löytyi surmattuna – poliisi on edistynyt henkirikoksen tutkinnassa

60-vuotias nainen katosi Eurajoelta maaliskuussa 2021. Myöhemmin hänet löydettiin menehtyneenä vesistöstä. Poliisi tutkii henkirikosta tappona.

Sylkinäytekortti ja kuoppalevy tutkimusavustajan käsissä Keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa.
Vuonna 2021 Eurajoella tapahtuneen henkirikoksen selvittelyssä on käytetty runsaasti teknistä rikostutkintaa. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Bülow / Yle
Mika Viljanen

Poliisi on edistynyt eurajokelaiseen naiseen kohdistuneen henkirikoksen tutkinnassa.

60-vuotias nainen löydettiin Rauman alueelta vesistöstä yhdeksän kuukautta Eurajoelta katoamisensa jälkeen joulukuussa 2021. Poliisin mukaan vainajassa oli ulkoisen väkivallan merkkejä.

Lounais-Suomen poliisi ei ole tiedottanut tapauksen etenemisestä alkuvuoden 2022 jälkeen, mutta nyt tutkinnassa on rikoskomisario Kimmo Hiltulan mukaan tapahtunut edistystä.

Hiltulan mukaan on mahdollista, että tutkinta saadaan päätökseen muutamien kuukausien kuluttua. Henkirikosta tutkitaan edelleen tappona.

– Tutkinnassa on tullut esiin varsin paljon teknisiä todisteita ja niiden tutkiminen on vienyt runsaasti aikaa, Hiltula toteaa.

Poliisi edelleenkään kerro tarkempia yksityiskohtia tapauksesta.

Tutkinnanjohtaja Kimmo Hiltula ei halua esimerkiksi kertoa, mistä uhri löydettiin tai millaisia ulkoisen väkivallan merkkejä hänestä havaittiin.

Hiltula ei myöskään kerro, onko tutkinnan yhteydessä ketään ollut kiinniotettuna tai pidätettynä.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta

Suosittelemme sinulle