Hyppää sisältöön

Lotta-Maj Lahtinen siirtyi kovaan Espanjan pääsarjaan – tavoitteet ovat suuria, kun pelintekijän piinaava loukkaantuminen jäi taakse

Suomalainen koripalloilija Lotta-Maj Lahtinen pelaa alkavalla kaudella AE Sedis Basquetissa. Lahtinen kertoo olevansa iloinen ja ylpeä, kun hänellä on sopimus ja polvi kunnossa.

Lotta-Maj Lahtinen pallon kanssa.
Lotta-Maj Lahtinen pelasi Suomen joukkueen mukana universiadeissa. Kuva: Gongga Laisong / China News Service / Getty Ima
Riku Porvari,
Jouko Vuolle

Koripalloilija Lotta-Maj Lahtinen solmi viikonloppuna pelaajasopimuksen Espanjan pääsarja Liga Femenina -seuran AE Sedis Bàsquetin kanssa.

– Todella nopea alku kaudelle. Saavuin viime viikolla ja ensimmäinen kerta, kun pääsin kentälle, olikin pelipäivä, Lahtinen kertoo.

Joukkueella oli lauantaina viimeinen harjoitusottelu, kun heidän kautensa alkaa sunnuntaina 24. syyskuuta. Lahtinen sanoo olevansa iloinen etenkin siitä, että löysi itselleen seuran ennen kauden alkua.

Hän teki reilu vuosi sitten sopimuksen belgialaisen Kangoeroes Basket Mechelenin kanssa, mutta Lahtisen kausi päättyi loukkaantumiseen jo ennen sen alkua.

– Minulla oli hirveä hinku pelaamaan, mutta jouduin katsomaan koko kauden sivusta. Pitkän talven olen kuntouttanut itseäni, joten sitäkin suuremmalla syyllä olen todella iloinen ja ylpeä itsestäni, kun minulla on sopimus, polvi kunnossa ja pääsen pelaamaan todella kovassa sarjassa.

Sedis Basquet ylsi viime kaudella puolivälieriin, mutta jäi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Lahtinen sanoo, että alkavalla kaudella tavoitteena on tietenkin mestaruus.

– Ensin pudotuspeleihin, josta lähdetään sitten parantamaan viime kauden sijoitusta. Espanjassa on niin kilpailullinen liiga, ja kaikki joukkueet niin tasaisia, että kuka tahansa voi voittaa kärkijoukkueet.

Universiadien pronssi saavutettiin yhteishengellä

Viime kauden loukkaantumisensa jälkeen Lahtinen palasi pelikentille Suomen paidassa tänä kesänä. Hän oli mukana universiadijoukkueessa, joka teki suomalaista koripallohistoriaa. Naisten joukkue voitti Chengdun universiadeissa pronssia.

– Uskon, että se oli monien asioiden summa. Olimme harjoitelleet todella hyvin läpi kesän hyvällä porukalla. Valmistautuminen sujui hyvin, kun valmennusryhmä oli hoitanut kaiken ennakkoon.

Lahtisen mukaan osa Suomen joukkueen pelaajista tunsi toisensa entuudestaan, joten kemiat kohtasivat hyvin. Hän sanoo, että kentän ulkopuolinen yhteishenki auttaa kentälläkin ja kisoissa kaikki kolahti yhteen.

– Pelasin jo edeltävissä universiadeissa Napolissa. Sanoisin, että meillä oli taas todella hyvä fiilis ja meininki joukkueen sisällä. Ne kemiat vaikuttavat paljon siihen, miten kentällä pelataan yhteen.

Suosittelemme