Hyppää sisältöön

”Palosaaren kirjastossa kirjat tippuvat hyllystä itsestään” – katso kaksi aavetarinaa kummitusjuttujen Vaasasta

Tietokirjailija Tiina Hautala tietää monenlaisia aavetarinoita eri puolilta Vaasaa. Monta tarinaa on myös Palosaarelta.

Tiina Hautala vanha kuva
Tiina Hautala Vaasan yliopiston Konttori-rakennuksen portaissa. Konttoriin liittyy oma aavetarinansa. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle
Terhi Varjonen

Vaasa on aavetarinoita kirjojen kansien väliin keräävän Tiina Hautalan mielestä oivallinen aavetarinoiden kaupunki.

– Vaasa on oikein unelmien aaveiden kaupunki! Täällä on niin rikas menneisyys ja historia. Kaupungissa on monenlaisia erilaisia rakennuksia, joissa monissa on omia aavetarinoitaan.

Hautalan mielestä aavetarinat ovat mielenkiintoinen tapa saada lisätietoa esimerkiksi omasta kotikaupungista, tutusta paikasta.

– Ja rakennuksille nämä aavetarinat antavat persoonan, naurahtaa Hautala.

Palosaari on Hautalan mielestä legendaarinen kaupunginosa. Sillä on oma persoonallisuutensa ja paljon tarinoita. Eräs niistä liittyy Palosaaren kirjastoon.

Palosaaren kirjaston kirjahyllyistä putoilee kirjoja. Itsestään. Vai miten on? Järjestääkö kirjaston oma aave työntekijöille lisätöitä?

Palosaaren kirjaston kummitus. Video: Jarkko Heikkinen.

Kirjastossa työskentelevä Maria Pihlajamäki on viettänyt monia iltoja kirjastossa töitä tehden. Hän ei ole aavetta nähnyt, mutta tietää tarinat. Olo on joskus hieman epämukava, kun on illalla yksin töissä.

Tietokirjailija Tiina Hautala on uppoutunut viime vuosina tuonpuoleisiin asioihin. Hän kerää Vaasan seudun aavetarinoita talteen, ja niitä on ilmestynyt jo parin kirjan verran.

Vaasasta löytyy hurjasti aavetarinoita ja on siis itsestään selvää, että myös Palosaarelta näitä tarinoita löytyy.

Vaasan yliopiston Konttori-rakennuksen kummitus. Video: Jarkko Heikkinen.

Ylen Lähiöviikoilla ollaan tällä viikolla maanantaista perjantaihin Vaasan Palosaarella. Yle tekee sisältöjä kymmenestä eri kaupunginosasta ympäri Suomea elo-, syys- ja lokakuun 2023 aikana. Lue lisää täältä.

Suosittelemme