Hyppää sisältöön

Alle kymmenen venäläisautoa yritti tulla Lappiin viikonloppuna – puolet käännytettiin takaisin

Suomessa astui lauantaiyönä voimaan venäläisautojen maahantulokielto ja se on hiljentänyt rajaliikennettä entisestään.

Sallan tulli ja raja-aseman asiointipisteitä.
Tullin mukaan yksikään Venäjän kilvissä ollut auto ei yrittänyt tulla viikonloppuna Suomeen Sallan raja-aseman kautta. Kuva: Timo Metsäjoki / Yle
Jarno Tiihonen

Melkein puolet Suomeen yrittäneistä venäläisistä autoista käännytettiin takaisin viikonloppuna. Tullin mukaan Suomeen tuli viikonloppuna 81 venäläisautoa, joista 37 käännytettiin takaisin.

Lappiin tuli Raja-Joosepin kautta yksi auto, joka käännytettiin takaisin. Norjan kautta Suomeen pyrki kuusi venäläisautoa, joista kolme käännytettiin takaisin. Sallan kautta ei tullut yhtään autoa.

Suomessa astui lauantaiyönä voimaan venäläisautojen maahantulokielto ja se on hiljentänyt rajaliikennettä entisestään.

– Tieto maahantuontikielloista näyttää tavoittaneen hyvin, yksittäisiä kysymyksiä on kuitenkin tullut ja tarvittaessa tarkennamme linjausta yhdessä ulkoministeriön kanssa, kertoo tiedotteessa valvontaosaston johtaja Sami Rakshit.

Eniten liikennettä oli Vaalimaalla ja Nuijamaalla, joissa yhteensä käännytettiin 27 Venäjän rekisterikilvissä olevaa autoa.

Suomeen voi tuoda Venäjällä rekisteröidyn henkilöauton vain Venäjällä pysyvästi asuva EU-kansalainen tai hänen perheenjäsenensä, diplomaatti tai häneen rinnastettava henkilö, tai humanitaarisista syistä.

Maahantulokiellolla halutaan estää pakotteiden kiertämistä.

Suomessa olevat Venäjälle rekisteröidyt autot pitää viedä pois maasta puolen vuoden sisällä.

Lisää Lapin uutisia kootusti verkkosivultamme.

Suosittelemme