Hyppää sisältöön

Helsingin areenan kohtalossa taas uusi käänne

Kaupunki on saanut vuokrarästinsä hallin venäläisomisteiselta taustayhtiöltä. Perintäprosessi siis raukeaa, sanoo Helsingin kaupungin tonttipäällikkö.

Ilmakuva Helsingin areenasta.
Helsingin areena on ollut tyhjillään helmikuusta 2022 lähtien. Halli sijaitsee Helsingin Keski-Pasilassa. Kuva: Kimmo Brandt / AOP
Saara Hirvonen

Helsingin kaupunki on saanut vuokrarästinsä Helsingin areenan venäläisomisteiselta taustayhtiöltä Helsinki Halli Oy:ltä, sanoo Helsingin kaupungin tonttipäällikkö Sami Haapanen Ylelle.

Ensimmäisenä asiasta uutisoi maanantaina MTV.

– Erääntyneen maanvuokrasaatavan maksaminen tarkoittaa sitä, että perintäprosessi raukeaa, eikä kaupunki siis etene perintäprosessissa, Haapanen toteaa.

Asia ei tässä vaiheessa tule vireille käräjäoikeudessa maanvuokrasaatavien velkomuskanteena eikä johda vakuuden eli maanvuokraoikeuden rakennuksineen pakkorealisointiin ulosottoviranomaisen toimesta, Haapanen kertoo.

Hänen mukaansa kaupunki seuraa aktiivisesti tilannetta ja arvioi erilaisia etenemismahdollisuuksia tarpeen mukaan.

– Emme lähde spekuloimaan asialla tämän enempää.

Elokuun lopussa Helsingin Sanomat uutisoi pormestari Juhana Vartiaisen (kok.) kertoneen, että yhtiö oli jättänyt maksamatta viimeisimmän maanvuokraerän. Vajaan 100 000 euron lasku erääntyi heinäkuun puolivälissä.

Seuraava erä erääntyy lokakuun puolivälissä.

Halli tyhjillään jo puolitoista vuotta

Helsingin areena on ollut tyhjillään helmikuusta 2022 lähtien, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja sen seurauksena Venäjälle ja venäläisille oligarkeille asetettiin pakotteita.

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) kertoi elokuun lopulla Ylen Ykkösaamussa, että hallin tilanteeseen valmistellaan ratkaisua ministeritasolla.

Jo toukokuussa Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas.) kertoi, että ratkaisu voisi löytyä erillislain laatimisesta.

Käytännössä se tarkoittaisi Helsingin areenan ja vastaavien venäläissidosteisten kiinteistöjen pakkolunastamista.

Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 20. syyskuuta kello 23:een asti.

Suosittelemme