Hyppää sisältöön

Kiina vaatii kosmetiikkatuotteilta eläinkokeita, vaikka tuotteet olisi jo todettu turvallisiksi

Kiinalaiset ovat viime vuosina innostuneet ostamaan kosmetiikkatuotteita. Toimittaja Antti Kurra kertoo videolla, miksi länsimaiset kosmetiikka-alan yritykset ovat kuitenkin vaikeuksissa Kiinassa.

Antti Kurra

Kiina vaatii useilta kosmetiikkatuotteilta eläinkokeita, vaikka tuotteet olisi valmistettu Kiinassa sekä todettu jo muuten ihmisille turvallisiksi.

Kiinassa käytetään vuosittain noin 20 miljoonaa eläintä erilaisissa eläinkokeissa. Se on enemmän kuin missään muualla maailmassa.

Kiina myös vaatii kosmetiikka-alan yrityksiä ilmoittamaan tuotteiden valmistusaineet, niiden määrät ja alkuperän. Tämän takia länsimaiset yritykset pelkäävät, että kiinalaiset kilpailijat kopioivat heidän tuotteitaan, kertoo New York Times.

Vaatimukset eläinkokeista ja valmistusaineiden paljastamisesta ovat ajaneet ulkomaiset yritykset ahtaalle Kiinan kosmetiikkamarkkinoilla.

Kosmetiikka-ala on kasvanut viime vuosina Kiinassa paljon, koska koronan jälkeen kiinalaiset ovat innostuneet kuluttamaan muun muassa meikkejä ja hajuvesiä.

Lisää Antti Kurran ja Sara Salmen uutisvideoita voit katsoa täältä.

Suosittelemme