Hyppää sisältöön

Hovioikeus piti voimassa varkautelaisen vanhuksen surmasta annetut tuomiot

Toinen syytetyistä tuomittiin kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen ja toinen vapautettiin syytteestä myös hovioikeudessa.

Lakikirjoja Korkeimmassa oikeudessa
Henkirikos tapahtui 79-vuotiaan uhrin asunnossa maaliskuussa 2022. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Tynell / YLE
Keijo Salokangas

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt ennallaan tuomiot Varkaudessa kevättalvella 2022 tehdystä surmasta.

Käräjäoikeus tuomitsi Lasse Tapani Pekosen taposta kymmenen vuoden vankeusrangaistukseen. Toinen taposta epäilty mies vapautettiin syytteestä, sillä hänen osallisuuttaan tekoon ei pystytty oikeuden mukaan todistamaan.

Syyttäjä vaati hovioikeudessa, että myös syytteestä vapautettu mies tuomitaan taposta tai ainakin avunannosta tappoon sekä kymmenen ja puolen vuoden vankeuteen. Hovioikeuden mukaan mies kertoi yksityiskohtia tekovälineistä ja uhrin vammoista, mutta ne voivat kuitenkin selittyä sillä, että hän näki teon osallistumatta siihen tai edistämättä sitä mitenkään.

Kymmenen vuoden vankeuteen tuomittu, tällä hetkellä 46-vuotias Pekonen vaati hovioikeudessa, että hänen katsotaan syyllistyneen tapon asemesta pahoinpitelyyn ja että rangaistusta alennetaan. Hovioikeuden mukaan käräjäoikeus on arvioinut näytön oikein, eikä käräjäoikeuden tuomiota muuteta.

Henkirikos tapahtui Varkaudessa 79-vuotiaan uhrin asunnossa maaliskuussa 2022. Uhri ja tekijä tunsivat toisensa entuudestaan. Syytteen mukaan uhriin kohdistettiin monenlaista väkivaltaa. Uhria muun muassa lyötiin päähän ja yläruumiiseen.

Suosittelemme