Hyppää sisältöön

Legendaarisen ja suojellun Tennispalatsin myyminen ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle nytkähti askeleen pidemmälle

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta on päättänyt esittää Tennarin myymistä. Lopullisen päätöksen myynnistä tekee Helsingin kaupunginvaltuusto.

Ihmisiä kävelee kesäisessä säässä Finnkinon valkoisen Tennispalatsin elokuvateatterin ohi.
Tennispalatsin kaikissa vuokrattavissa tiloissa on vuokralainen. Pinta-alaa rakennuksessa on melkein 16 000 neliötä. Tennispalatsi kuvattuna elokuussa 2023. Kuva: Petteri Juuti / Yle
Tuulia Thynell

Helsingin keskustassa sijaitseva Tennispalatsi on päätymässä ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle.

Helsingin vaikutusvaltainen kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistain kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle Tennispalatsin myymistä korkeimman tarjouksen tehneelle Niam Oy:lle.

Niam on tarjonnut Tennispalatsista 30 miljoonaa euroa.

Kaupunkiympäristölautakunta esittää, että kauppahinnasta 20 prosenttia eli kuusi miljoonaa maksetaan täytäntöönpanovaiheessa, ja loput 80 prosenttia eli 24 miljoonaa, viivästettynä kauppahintana viimeistään kolmen vuoden kuluttua täytäntöönpanosta.

Viivästyneelle kauppahinnalle maksetaan neljän prosentin vuotuinen korko.

Tennarin suurin vuokralainen Finnkino

Tennispalatsin tilat ovat suuret: sen vuokrattava pinta-ala on melkein 16 000 neliötä. Tyhjiä tiloja Tennarissa ei ole, sillä sen vuokrausasten täyden 100 prosenttia.

Kaupungin suurin vuokralainen Tennarissa on Finnkino, joka täyttää yli 10 000 neliötä rakennuksesta. Finnkinon vuokrakausi on voimassa vuoden 2035 maaliskuun loppuun.

Sen jälkeen yhtiöllä on mahdollisuus jatkaa vuokrasopimusta vielä viidellä vuodella.

Yle haastatteli aiemmin syksyllä Niam Oy:n maajohtajaa Antti Muilua, jonka mukaan kiinteistöä voidaan jatkokehittää hyvin monenlaiseen tarkoitukseen.

– Tällä hetkellä luonnollisesti kunnioitamme sitä toimintaa, mitä vuokralaisilla tiloissa on.

Muilu huomautti myös, että kyseessä on suojeltu rakennus, mikä tuo mukanaan tiettyjä reunaehtoja.

Suosittelemme