Hyppää sisältöön

Espanjan jalkapalloliitto suostui vaatimuksiin – kaksi pelaajaa jättää joukkueen

Espanjan jalkapalloliitto on ilmoittanut suostuvansa perusteellisiin rakenteellisiin muutoksiin liiton toiminnassa.

Espanjan jalkapallomaajoukkue.
Espanjan pelaajat lopettavat boikottinsa maajoukkuetta kohtaan. Kuva: Getty Images
Simo Arkko

Jalkapallon maailmanmestaruuden voittaneen Espanjan pelaajat ovat päässeet sopimukseen maansa jalkapalloliiton kanssa.

Espanjan pelaajat ilmoittivat elokuun 25. päivä, etteivät pelaa maajoukkueessa ennen kuin jalkapalloliitto on tehnyt todellisia urheilullisia ja rakenteellisia muutoksia.

Nyt osapuolet ovat julkaisseet, että jalkapalloliitto aikoo tehdä perusteellisia muutoksia ja niistä aiotaan ilmoittaa pian. Pelaajat myös päättivät boikottinsa maajoukkuetta kohtaan.

Kaksi hiljattain Kansojen liigan otteluihin kutsuttua pelaajaa kuitenkin päätti jättää joukkueen henkilökohtaisista syistä. Kummallekaan pelaajalle ei aiheudu tästä seuraamuksia, minkä lisäksi on sovittu, että he pysyvät nimettömänä.

Päätös tehtiin aamulla yli seitsemän tuntia kestäneen kokouksen jälkeen. Espanjan kansallisen urheiluneuvoston puheenjohtaja Victor Francosin mukaan sopimus on tarkoitus allekirjoittaa torstaina.

– Pelaajat ovat ilmaisseet huolensa perusteellisten muutosten tarpeesta Espanjan jalkapalloliitossa, ja se on sitoutunut toteuttamaan nämä muutokset välittömästi, Francos sanoi Reutersin mukaan toimittajille.

Luis Rubiales ja Jennifer Hermoso.
Rubiales suuteli MM-finaalin jälkeen väkisin Jennifer Hemosoa. Kuva: Noemi Llamas/Getty Images

Espanjan jalkapalloliitto on ollut kohun keskellä sen jälkeen, kun puheenjohtaja Luis Rubiales suuteli väkisin MM-finaalin palkintoseremoniassa Jennifer Hermosoa.

Hermoso kritisoi tiistaina Espanjan jalkapallomaajoukkueen uutta päävalmentajaa Montse Tomesia, joka päätti jättää Hermoson kutsumatta Kansojen liigan otteluihin. Tome valitsi mukaan 15 tuoretta maailmanmestaria, vaikka monet valituista olivat kertoneet maajoukkuelakostaan.

Tome perusteli Hermoson kutsumatta jättämisen pelaajan suojelulla.

– Ympäristön kerrotaan olevan turvallinen kollegoilleni, mutta samalla he jättävät minut kutsumatta suojellakseen minua, Hermoso kirjoittaa viestipalvelu X:ssä eli entisessä Twitterissä.

Hermoso uskoi, että maajoukkuekutsuissa on kyse vallankäytöstä. Espanjan urheilulain mukaan pelaajat voivat joutua maksamaan noin 30 000 euron sakot, jos kieltäytyvät maajoukkuetoiminnast.

– Pelaajat ovat varmoja, että tämä on jälleen yksi jaottelun ja manipuloinnin keino, jolla pelotellaan ja uhkaillaan meitä oikeudellisilla ja taloudellisilla seurauksilla, Hermoso kirjoitti.

Suosittelemme