Hyppää sisältöön

Ratikan sepeliradan huollolla yllättävät seuraukset: Hervannassa pätkä ratikkareittiä tulee hetkeksi taksin hoidettavaksi

Kiskoilla kulkeva raiteentukemiskone nostaa sekä oikoo raidetta samalla kun se tiivistää raiteen sepelitukikerrosta. Työt alkavat tänään keskiviikkona Niemenrannasta ja Lentävänniemestä.

Punainen ratikka kulkemassa Itsenäisyydenkatua pitkin. Ambulanssi kulkemassa Tampereen Itsenäisyydenkatua pitkin. Ympäristö on lumen ja hiekan sekoittumisesta sotkuinen ja aavistuksen harmaa.
Kolmoslinjan ratikan Hervantajärven päätepysäkillä on ensi viikon alussa tiedossa taksikyytiä öisin. Arkistokuva. Kuva: Sanni Isomäki / Yle
Jouni Tanninen

Tampereen raitiotiellä tehdään lähiaikoina sepelirataosuuksien tukemistöitä. Tällä on vaikutuksia Tampereen yliopistollisen sairaalan (TAYS) alueella kulkemiseen ja Hervannassa myös ratikan kulkemiseen.

Huollon aikana radan sepelialustaisia osuuksia käsitellään raiteentukemiskoneella. Laite tiivistää kivimurskan ratapölkkyjen ympärille ja asemoi raiteen täsmälleen oikeaan kohtaansa.

Työ aloitetaan rakenteilla olevalla radalla Niemenrannassa ja Lentävänniemessä keskiviikkona ja torstaina, raitiotieallianssi kertoo tiedotteessa. Huoltotöitä tehdään päiväsaikaan. Raiteentukemiskoneen kuljetusten aikana liikennettä ohjataan tarvittaessa liikenteenohjaajien avulla.

TAYSin alueella raidetta hoidetaan yöaikaan viikonloppuöinä perjantaista sunnuntaihin 22.–24. syyskuuta.

Raitiotien ylityspaikka Lääkärintiellä L-rakennuksen kohdalla suljetaan perjantaina ja lauantaina kello 23–06. Kevyen liikenteen kiertoreitti kulkee Elämänaukion kautta, läheltä ratikkapysäkkejä Tays A ja B.

Huoltotyöt eivät vaikuta ratikka- tai bussipalveluihin, mutta niiden, jotka liikkuvat sairaalan ja Teiskontien bussipysäkkien välillä, kannattaa ottaa huomioon tilapäinen reittimuutos. Kevyen liikenteen kulkureitit ovat normaalissa käytössä viikonloppuna päiväsaikaan.

Hervantajärven kulmilla taksikyytiä

Sepeliratatöiden vuoksi yöajan ratikkavuoroja korvataan Etelä-Hervannassa ensi viikon alussa taksilla.

Sepelirataa huolletaan Tohtorinpuiston alueella sunnuntain ja maanantain (24.–25.9.) ja maanantain ja tiistain (25.–26.9.) välisenä yönä kello 23–04.

Töiden aikana raitioliikenne Hervannan kampuksen ja Hervantajärven raitiopysäkkien välillä hoidetaan takseilla. Tällöin Hervantajärven ja Etelä-Hervannan pysäkeiltä on taksiyhteys Hervannan kampuksen pysäkille raitioliikenteen vuoroihin.

Hervannan kampuksen pysäkiltä raitiovaunun matkustajat viedään vastaavasti Etelä-Hervannan ja Hervantajärven pysäkeille taksikyydillä.

Myös Arkkitehdinkadun, Insinöörinkadun ja Tohtorinkadun välisen liittymän liikennevalo-ohjaus on pois toiminnasta perjantaiaamusta alkaen. Se palautetaan takaisin käyttöön töiden jälkeen.

Liikennejärjestelystä tiedottaa tarkemmin Nysse verkkosivuillaan.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme