Hyppää sisältöön

Lemin särä ja Ruokolahden leijona tuovat Etelä-Karjalaa tutuksi lautapelin avulla

Lautapeli kuljettaa pelaajia pitkin maakunnan merkittäviä paikkoja.

Pelataa yhes - Etelä-Karjala tutuks -lautapeli.
Pelilaudalla ovat muun muassa Taavetin ja Lappeenrannan linnoitukset. Lemillä on särää, ja Ruokolahdella seikkailee leijona. Melojia kulkee pienissä joissa pitkin maakuntaa. Kuva: Ville Toijonen / Yle
Ville Toijonen

Etelä-Karjalan maakunta on saanut uuden oman lautapelin.

Kyseessä on Lions Club Lappeenrannan Weerojen hyväntekeväisyystempaus, jossa kerätään rahaa lasten ja nuorten mielenterveyden edistämiseen koulukiusaamisen ehkäisyyn liittyvän kampanjan kautta.

Kampanja käy kaikissa Etelä-Karjalan kouluissa, sanoo lautapelin projektivastaava Maarit Myllys-Kinnunen.

– Tuotoilla haluamme olla ehkäisemässä koulukiusaamista. Lapset ja nuoret on kohderyhmä, jota haluamme tukea ja se on ollut viime aikoina paljon tapetilla, perustelee Myllys-Kinnunen.

LC Lappeenranta Weerat Maarit Myllys-Kinnunen, Marjo Reponen ja Päivi Nieminen.
LC Weeroista Maarit Myllys-Kinnunen, Marjo Reponen ja Päivi Nieminen ovat jo konkareita lautapelissä sekä hyväntekeväisyydessä. Kuva: Ville Toijonen / Yle

LC Weerojen aiempi iso tempaus oli tunnettujen lappeenrantalaisten keittokirja Siehä sopan keitit.

– Keittokirjan jälkeen mietimme, miten voisimme olla tukemassa koko Etelä-Karjalaa. Tuli idea eteläkarjalaisesta lautapelistä, vaikka lappeenrantalainen yhdistys olemmekin, sanoo Myllys-Kinnunen.

Tutut säännöt klassikoista

Pelataa yhes – Etelä-Karjala tutuks-peli yhdistelee Afrikan tähteä ja Inkan aarretta.

Pelilaudalla on 36 pysähdyspaikkaa, joissa on käännettävä pieni pahvikiekko, aivan kuten esikuvissaan. Kiekkojen kääntämiseen ei käytetä rahaa, vaan kiekon voi kääntää oikeaa tietoa vastaan.

Pelin voittaa se, joka ensin löytää pienen kuutin ja toimittaa sen takaisin kotipesään eli lähtöön.

Voittaja voi olla myös toinen pelaaja, joka kuutin löytymisen jälkeen saa itselleen Etelä-Karjalan maakuntakukan, kangasvuokon ja ehtii ensimmäisenä lähtöruutuun.

Suosittelemme