Hyppää sisältöön

Tawastia Sinfonia pääsee ensimmäistä kertaa soittamaan Verkatehtaalle Vanaja-saliin

Konsertti järjestetään tänään keskiviikkona, Sibeliuksen kuolinpäivänä.

Musiikkia Linnasta -yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Seppänen, huilisti Eeva Kunnas ja basisti Antti Krapu hymyilevät kameralle. Heidän taustallaan seinällä iso kuva säveltäjä Jean Sibeliuksesta.
Musiikkia Linnasta -yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Seppänen (vas.), huilisti Eeva Kunnas ja basisti Antti Krapu ovat sitä mieltä, että Sibeliuksen pitäisi näkyä Hämeenlinnassa enemmän. Kuva: Tiina Kokko / Yle
Tiina Kokko
Avaa Yle-sovelluksessa

Sinfoniaorkesteri Tawastia Sinfonialla on tänään keskiviikko ensimmäinen iso konsertti Hämeenlinnassa. Verkatehtaan Vanaja-salissa soi Jean Sibelius, Ludwig van Beethoven sekä Felix Mendelssohn.

Konserttipäivä 20. syyskuuta on myös Sibeliuksen kuolinpäivä. Konsertin järjestää Musiikkia Linnassa -yhdistys.

– Upea ohjelma. Sibeliuksen 5. sinfonia on ainakin omia suosikkibiisejä, sanoo sinfoniaorkesterissa soittava basisti Antti Krapu.

Pianisti Kirill Kozlovski on illan solisti Beethovenin 4. pianokonsertossa.

– Ainakin suuret odotukset ovat itsellä siitä, että tulee hieno konsertti, Krapu jatkaa.

Tavoitteena vakiinnuttaa paikka

Tawastia Sinfonian perustivat vuonna 2019 paikalliset ammattimuusikot Hämeenlinnasta.

– Täydennysjoukkoja lähikunnista ja -kaupungeista kerätään tarvittaessa. Konsertoimme tilattaessa, kertoo orkesterin aktiivi, huilisti Eeva Kunnas.

Orkesteri koostuu noin 50 soittajasta. Tavoitteena on, että Tawastia Sinfonia vakiinnuttaisi paikkansa kaupungissa. Hämeenlinnan jäi vaille omaa sinfoniaorkesteria, kun kaupunginorkesterin toiminta loppui.

– Siihen todellakin tähdätään, että me olisimme se, jota kaupunkikin haluaa pyytää soittamaan ja tilaa soittamaan, Kunnas sanoo.

Enemmän Sibeliusta

Rahoitusta orkesterin ensimmäiseen isoon konserttiin on saatu sekä Hämeenlinnan kaupungilta että Kulttuurirahastolta. Aiemmin sinfoniaorkesteri on konsertoinut seitsemän kertaa. Tilaajana on ollut muun muassa Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Musiikkia Linnassa -yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Seppänen sanoo, että paikalliselle sinfoniaorkesterille on löydettävissä useampi kivijalka, jotta konsertteja voidaan järjestää jatkossakin.

Seurakunnan lisäksi sellaisia voisivat olla kaupunki, Sibelius-opisto ja Hämeenlinnan teatteri. Myös Musiikkia linnassa tilaisi edelleen konsertteja orkesterilta, Seppänen kertoo.

Eikä pidä unohtaa Sibeliusta.

– Koko Hämeenlinnan pitäisi olla yhtä Sibeliusta, Seppänen sanoo.

Kunnas, Seppänen ja Krapu kertovat enemmän Sinfonia Tawastian kuulumisista:

Tawastia Sinfonialla ensimmäinen iso konsertti Hämeenlinnassa
Heikki Seppästä, huilisti Eeva Kunnasta ja basisti Antti Krapua haastattelee Tiina Kokko.

Korjattu 20.9.2023 klo 16.51 torstai keskiviikoksi.

Suosittelemme