Hyppää sisältöön

Humalainen kaahaaja aiheutti 13-vuotiaan tytön kuoleman – hakee nyt hovioikeudesta lievennystä 11 vuoden tuomioonsa

Tuomittu törmäsi 180 kilometrin tuntinopeudella ja 2,5 promillen humalassa mopoautoon Eurassa heinäkuussa 2022. Mopoauton matkustaja kuoli ja sen kuski loukkaantui vakavasti törmäyksessä.

Porin oikeustalo.
Vaasan hovioikeus käsittelee Euran liikennekuolemasta kovan tuomion saaneen miehen valitusta Porissa. Kuva: Jenni Joensuu / Yle
Mika Viljanen

Satakunnan käräjäoikeudessa 11 vuoden vankeusrangaistuksen muun muassa taposta ja tapon yrityksestä saanut mies hakee lievennystä tuomioonsa. Vaasan hovioikeus aloitti valituksen käsittelyn Porissa keskiviikkona.

Tuomittu Jesse Juhani Miikkael Nieminen törmäsi viime vuoden heinäkuussa Eurassa Harjavallantiellä mopoautoon 180 kilometrin tuntinopeudella.

Oikeuden mukaan Nieminen oli lähes 2,5 promillen humalassa ja kuvasi samalla ajoaan kännykkäkameralla.

Tuomitun mukaan kyse oli törkeästä kuolemantuottamuksesta

Rajun törmäyksen seurauksena mopoauto halkesi kahtia ja matkustajana ollut 13-vuotias tyttö menehtyi kolaripaikalla. Mopoautoa kuljettanut 17-vuotias poika loukkaantui vakavasti.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi henkilöautoa kuljettaneen Niemisen 11 vuoden vankeusrangaistukseen.

Hänen katsottiin syyllistyneen tapon ja tapon yrityksen lisäksi myös törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä lievään vahingontekoon.

Satakunnan Kansan mukaan tuomittu katsoo valituskirjelmässään, että kyse ei ollut taposta ja tapon yrityksestä vaan törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta.

Hovioikeus antaa asiasta tuomion myöhemmin syksyllä.

Suosittelemme