Hyppää sisältöön

Hallituksen talousarvioesitys vauhdittaa Karjalan radan parantamista

Hallitus nosti budjettiriihessään radan kiireellisesti edistettävien suunnittelukohteiden listalle vuodelle 2024.

Puutavaraa junan kyydissä
Tavaraliikenne Karjalan radalla on lisääntynyt Venäjän hyökkäyssodan seurauksena. Kuvituskuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Riitta Väisänen

Suomen hallitus haluaa edistää kiireesti Karjalan radan parantamista. Hallitus nosti budjettiriihessään radan kiireellisesti edistettävien suunnittelukohteiden listalle vuodelle 2024.

Kyseessä on kaksoisraiteen rakentaminen Luumäen ja Lappeenrannan Joutsenon välille. Se on jatko Joutsenon ja Imatran välille rakennetulle kaksoisraiteelle.

Etelä-Karjalan liiton maakuntajohtaja Satu Sikanen pitää budjettikirjausta johdonmukaisena, sillä Karjalan radan välityskyvyn parantaminen on mukana myös hallitusohjelmassa. Hallitusohjelma lupaa radalle 215 miljoonan euron rahoituksen.

– Pidämme sitä alueen ykköshankkeena, Sikanen kertoo.

Sikasen mukaan olisi hienoa, jos radalla päästäisiin laittamaan kuokka maahan jo vuonna 2024.

– Mutta todennäköisintä se on vuonna 2025.

Pohjois-Karjalan liitto puolestaan toteaa tiedotteessaan, että Itä-Suomen rataverkon välityskyvyn parantaminen on äärimmäisen tärkeää. Tavaraliikenne Karjalan radalla on kasvanut Venäjän hyökkäyssodan seurauksena.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä kuva, video tai vinkki osoitteeseen lappeenranta@yle.fi. Maksamme julkaistuista kuvista ja videoista palkkion.

Suosittelemme