Hyppää sisältöön

Maailman laajin Andy Warhol -näyttely veti väkeä Oulun Kulttuuripankkiin pohjoiskalottia myöten

Neljän kuukauden aikana kävijöitä oli kaiken kaikkiaan noin 18 000. Näyttely menee tauolle 15 vuodeksi.

Taidetalo Kulttuuripankkia isännöivä Olli Kuivamäki Oulun Andy Warhol-näyttelyssä.
Taidetalo Kulttuuripankkia isännöivä Olli Kuivamäki on tyytyväinen Oulun Andy Warhol -näyttelyn antiin. Kuva: Juha Hintsala / Yle
Juha Hintsala
Avaa Yle-sovelluksessa

Maailman laajin Andy Warhol-julistenäyttely päättyi Oulussa sunnuntaina.

Suurin osa reilusta 18 000 näyttelyvieraasta tuli Oulun seudulta, mutta myös muualta Suomesta. Pohjoiskalotin alue oli myös hyvin edustettuna Ruotsia ja Norjaa myöten.

Taidetalo Kulttuuripankkia isännöivä Olli Kuivamäki on tyytyväinen lopputulokseen.

– Näyttely toteutettiin todella pienellä porukalla. Yrittäjäpariskunnan lisäksi meillä oli viisi opiskelijaa kesätöissä. Se on tosi kova veto ja saavutus, kertoo Kuivamäki.

Tällä hetkellä näyttelyä Oulun näyttelyä puretaan pakkauskuntoon. Andy Warholin teokset palaavat takaisin Saksaan hampurilaiseen Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg -museoon. Näyttely menee tauolle 15 vuodeksi.

– Museon edustaja Maximillian Muncke on parhaillaan konservoimassa teokset ja tarkastamassa että kaikki ovat kunnossa, kertoo Kivimäki.

Oulun Andy Warhol-näyttelyn tauluja pakataan.
Oulun Andy Warhol-näyttelyn tauluja pakataan. Kuvassa hampurilaisen museon konservoija Maximillian Muncke, taidetalo Kulttuuripankkia isännöivä Olli Kuivamäki ja näyttelyn rakentaja Juha Soppela. Kuva: Juha Hintsala / Yle

Näyttelyn vakuutusarvo on noin kymmenen miljoonan euron luokkaa. Lasipintoihin laitetaan matkan ajaksi muoviset suojateippaukset rikkoontumisen varalta.

Nyt kun Oulun Andy Warhol-näyttely alkaa olla paketissa, toivoo Olli Kuivamäki uusia yhteistyökumppaneita tulevia näyttelyitä varten.

– Tähän tarvitaan nyt isompia hartioita ja voimaa, ettei näyttelyitä tarvitse tehdä ihan perhepiirissä.

Onko lähitulevaisuudessa luvassa kenties yhtä huikeaa näyttelyä, kun peli on avattu ja kansainväliset kontaktit luotu?

– Meille tarjotaan todella nimekkäitä kansainvälisiä kokoelmia. Katsotaan tarkemmin sitten, kun on saatu sopimukset valmiiksi, toteaa Olli Kuivamäki.

Jutun otsikkoa ja ingressiä muokattu 20.9. kello 15.28. Otsikko muotoon Maailman laajin Andy Warhol -näyttely veti väkeä Oulun Kulttuuripankkiin pohjoiskalottia myöten. Ingressiin tieto, että näyttely menee tauolle 15 vuodeksi.

Lue lisää paikallisia uutisia Yle Uutisten netistä.

Suosittelemme