Hyppää sisältöön

Pohteen hallinto- ja toimistotilojen käytöstä halutaan säästää vuoteen 2027 mennessä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hallinto- ja toimistotilojen kokonaishuonealaa vähennetään 40 prosentilla.

Sormet tietokoneen näppäimistöllä.
Hallinto- ja toimistoluonteisten tilojen kokonaishuonealaa vähennetään 40 prosentilla. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Pekka Loukkola

Pohteen toimitiloja on käyty läpi niiden käytön tehostamiseksi. Tavoite on säästää vuokrakustannuksista miljoonia euroja lähivuosina.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen hallinto- ja toimistoluonteisten työtilojen käyttöastetta selvittäneen teknisen johtaja Ollipekka Huotarin mukaan on ilmennyt, että tilojen käytössä on merkittävää potentiaalia niiden käytön tehostamiseksi, tiedotteessa kerrotaan.

Taustalla on erityisesti viime vuosina lisääntynyt etätyö. Selvityksen mukaan yli puolet Pohteen hallinto- ja toimistoluonteista työtä tekevästä henkilöstöstä työskentelee satunnaisesti etänä. Keskimäärin etätyötä tehdään 1–2 päivää viikossa.

Hallinto- ja toimistotiloja voitaisiin hyödyntää nykyistä tehokkaammin esimerkiksi laajentamalla neuvottelu- ja kokoustilojen käyttöä ja siirtymällä henkilökohtaisten työpisteiden käytöstä yhteiskäyttöisten työpisteiden käyttöön.

Tavoite on, että vuoden 2027 loppuun mennessä hallinto- ja toimistoluonteisten tilojen kokonaishuonealaa vähennetään 40 prosentilla. Työpisteiden määrää vähennetään siten, että työpisteitä on 75–80 prosenttia niitä käyttävän henkilöstön määrästä.

Välitavoitteena vuoden 2025 loppuun mennessä tiloja vähennetään 15 prosentilla. Työpisteiden määrän osalta välitavoite on 85–90 prosenttia niitä käyttävän henkilöstön määrästä.

Pohteen aluehallitus hyväksyi hallinto- ja toimistotilojen käytön tehostamisen esityksen mukaisesti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme