Hyppää sisältöön

Tappara ei tunne tappiota – Rautakorpi kuumana tuomareille: ”Ehdottomasti väärä tuomio”

JYPin ja Tapparan välisessä jääkiekkoliigan ottelussa nähtiin päätöserässä paljon puhetta kirvoittanut jäähytuomio, joka olisi pitänyt mennä monien mielestä ihan toisin päin.

JYP-valmentaja Jukka Rautakorpi juttelee tuomareille arkistokuvassa.
JYP-valmentaja Jukka Rautakorpi juttelee tuomareille arkistokuvassa. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP
Timo Uusitalo,
Yle–STT

Tappara oli JYP-ottelussa parempi joukkueista ja ansaitsi pelillisesti voittonsa, joka tuli lopulta kolmella päätöserän maalilla lukemin 4–0 Jyväskylässä.

JYP roikkui pelissä mukana aina 51. minuutille saakka oltuaan siinä vaiheessa 0–1-tappiolla. Sitten nähtiin tilanne, joka puhutti myös ottelun jälkeen.

Kotijoukkue JYPin kanadalaistähti Reid Gardiner karkasi läpiajoon, mutta hän sai tilanteessa voimakasta mailanhäirintää takaa päin ja lisäksi työntöapua Tapparan puolustajalta Kasper Kulonummelta. Gardiner kaatui ja törmäsi vastaan tulleeseen maalivahti Christian Heljankoon.

Jäähylle lähti kuitenkin Gardiner, eikä Kulonummi ajassa 50.52.

JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi asteli lähes jäälle asti vaatien erotuomarikaksikko Joonas Kovalta ja Aaro Brännarelta selityksiä. Tuomio ei muuttunut ja peli kääntyi lopullisesti kirvesrinnoille.

JYP ei saanut haluamaansa rangaistuslaukausta tai ylivoimaa, vaan sen sijaan Anton Levtchi iski Tapparalle 2–0-maalin ylivoimalla ajassa 51.15. JYPin selkäranka katkesi tähän.

– Ehdottomasti väärä tuomio ja todella huono vihellys, joka ei kuulu jääkiekkoon, Rautakorpi kommentoi Yle Puheelle.

Rautakorven mukaan kohutilanteessa tuli mailanhäirintää, ja JYP-hyökkääjä (Gardiner) yritti luistella siitä karkuun, kun maalivahti (Heljanko) tuli vastaan. Törmäys kaksikon välillä oli raju, mutta onneksi siitä selvittiin ilman loukkaantumisia.

– Omien puolella pitää olla, kun tulee tuollainen tilanne. Ei niitä (jäähyjä) saa kaninhatusta vedellä varsinkaan tuossa kohtaa, totesi Rautakorpi.

JYP-valmentaja ei nähnyt mitenkään, että Gardiner olisi tahallisesti ajanut maalivahdin päälle.

Jääkiekkoliigan tulokset:

HIFK–KooKoo 3–0 (2-0, 0-0, 1-0)

HPK–Jukurit 1–4 (0-2, 0-1, 1-1)

JYP–Tappara 0–4 (0-0, 0-1, 0-3)

KalPa–Pelicans 5–2 (2-0, 2-1, 1-1)

Kärpät–TPS vl 2–3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0)
65.00 2–3 Nurmi vl

Lukko–Ilves 2–4 (1-0, 0-0, 1-4)

SaiPa–Ässät 1–2 (1-0, 0-0, 0-2)
59.22 1–2 Fabre (Matinmikko,Virtanen)

Sarjataulukko

Suosittelemme