Hyppää sisältöön

Juvalla sattui yöllä karhukolari – karhu lopetettiin, mutta henkilövahingoilta säästyttiin

Onnettomuudesta johtuen tie jouduttiin osittain sulkemaan reiluksi tunniksi.

Karttakuva, jossa näkyy onnettomuuspaikka Juvan alueella. Lähellä näkyy Mikkeli.
Onnettomuus tapahtui Nuutilanmäen kohdalla Viitostiellä yhdentoista aikaan illalla keskiviikkona. Kuva: Lauri Karo / Yle, MapCreator, OpenStreetMap
Milka Krogerus

Etelä-Savossa Viitostiellä Juvan kohdilla tapahtui karhukolari keskiviikkona 20. syyskuuta.

Pohjoiseen matkalla ollut auto törmäsi karhuun Nuutilanmäen kohdilla noin kello yhdentoista aikaan illalla. Paikalla nopeusrajoitus on sata kilometriä tunnissa.

– Kyseessä oli aika normaali riistan ja henkilöauton törmäys, mutta kyseessä oli tällä kertaa karhu. Ei ole aiemmin minun työuralleni sattunut karhukolaria, sanoo Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jarno Laikola.

Vakavasti loukkaantunut karhu jouduttiin poliisin toimesta lopettamaan, mutta autossa olleet kaksi henkilöä eivät loukkaantuneet.

– Henkilöauton muoviosiin tuli vaurioita, joita pystyttiin sen verran korjaamaan, että henkilöt pääsivät jatkaa matkaa Juvalle asti.

Onnettomuuden takia pohjoiseen kulkeva liikenne oli poikki reilun tunnin ajan.

Laikolan mukaan pitkähkö liikennehäiriö johtui siitä, että loukkaantunut karhu piti saada hallintaan ennen kuin onnettomuuspaikkaa päästiin siivoamaan.

– Emme heti tienneet, kuinka pahasti karhu oli loukkaantunut. Kyseessä on kuitenkin suurpeto, joka voi olla äärimmäisen vaarallinen.

Hälytyksestä kesti Laikolan mukaan korkeintaan puoli tuntia, että loukkaantunut karhu oli saatu lopetettua.

Poliisin suurriista-apu toimitti karhun ruhon pois onnettomuuspaikalta.

Suosittelemme